自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆:金毛,紋身, 賣褀... 叫我點買

以貌取人

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

connieyee 發表於 14-1-11 11:05
點解要睇外表......我一向係即時睇旗袋嫁嘛哈哈哈

我都係遠遠就望實個旗袋, 睇下咩機構先.不過金毛又的確易會令人誤會既.. 但樓主見到佢有紋身咁勁? 天氣凍唔係包實咩? 唔通紋面?

我會睇埋佢身邊有無其他人一齊賣緊, 如果有又無乜問題既, 金毛我都會照幫佢買.

今朝我買旗果位係著校服既正常無金毛男中學生.

大宅

金毛, 紋身就係衰人? 唔好以貌取人啦

大宅

我經常喺港鐵同巴士見到,肯讓位的大多是金毛、紋身、粗粗魯魯的(可能係做地盤呀、搬運呢類勞動工作),西裝畢挻、斯斯文文的通常都打機同扮瞓覺.......其實..我好想講,人係好定壞,係冇樣睇架....

曲曲    發表於 14-1-14 21:35

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

andrewrew 發表於 14-1-11 11:17
同意!大肚期間有一次係個金毛青年起身主動讓座,亦試過湊住小朋友跌左嘢,係金毛青年幫我執番,所以外表不 ...

我大肚個陣, 有個直頭好似 "大傻" 咁既款既叔叔讓位俾我

又係金哂毛, 紋身, 仲要帶住D 粗金鏈, 我估佢應該做地盤個類粗重功夫
我同我老公講佢真係 " 鐡漢柔情 " 好一個保護婦孺既硬漢

反而個D西裝骨骨既後生仔先冷漠 ! 唔好話讓坐啦,
o係商場見你推開度門, 佢一野就攝出來先, 真係想打巴佢

ddfannybb    發表於 14-1-11 11:44

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唔怪得D機構推晒D小朋友/老人賣旗啦

金毛紋身都可以有善心

大宅

回覆:金毛,紋身, 賣褀... 叫我點買?

四眼西裝果啲仲衰過金毛。
講真,個人真係壞既都唔會著到明壞咁既樣啦!

子爵府

認識瑞士牛牛第一回

回覆 goo_littlebb 的帖子

著校服.......金毛.......咁又真係唔怪得你有咁反應

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 lamyungyu 的帖子

我多數睇機構, 今朝返工見到係明愛賣期, 所以有買~
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

侯爵府

回覆:金毛,紋身, 賣褀... 叫我點買

唔好以貌取人,或者人地係更新人事呢,起碼佢今日係義工身份企響街做件有意義既事。 莫非要著名牌西裝先叫做好人?

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我只會睇機構名,唔會理外貌

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

connieyee 發表於 14-1-11 11:31
回覆 goo_littlebb 的帖子

著校服.......金毛.......咁又真係唔怪得你有咁反應
今朝果個校服男仔唔係金毛呀, 普通中學生.我意思係如果好似樓主咁遇到個金毛賣旗男, 我會留意佢身邊有無其他人一齊賣先決定姐.

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

如果果個人無禮貌我就唔會咁想買, 如果係金毛, 傷殘等等... 我都會好樂意的~~

男爵府

引用:我今日朝買咗2次都係小朋友

原帖由 zoemanman 於 14-01-11 發表
我今日朝買咗2次都係小朋友
x2

子爵府

好多金毛, 紋身漢一定好過斯文敗類

好多嘢唔可以睇表面
我平時唔會買祺, 但係如果俾我見到呢D人, 我會幫, 因為相信有心做義工, 內心唔會差得去邊

珍珠宮

人不可以貌相!金毛都唔一定係壞人

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

啲錢又唔係落佢袋,金毛紋身又有咩問題。

伯爵府

引用:+本帖最後由+wing514+於+14-1-11+11:28+編

原帖由 wing514 於 14-01-11 發表
我大肚時好多都係外表粗粗佬佬或後生仔讓坐,反而啲西裝友同師奶真係扮睇唔到。有次接我女放學經商場推門,我女正行緊出去,個師奶就攝過去,差啲整跌我女,我火到話你斷手架,唔識自己推門呀!!點知仲要扮聽唔到。所以外表不能決定一個人好定壞,後生未必係衰,老人亦未必岩晒。

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我會睇咩機構,但唔會睇義工外觀

原帖由 oldfrog 於 14-01-11 發表
我會睇咩機構,但唔會睇義工外觀
矛錯,其實金毛做義工刀幾難得架~

simple is the best~

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至