跳至

首頁
34567...14

尾頁

複式洋房

Re: 多唔多tko媽咪呀????

BBrianma:

我都係多數會同亞囝去湖仔旁o個條單車路行黎行去, 因為最近o個個公園都要去到寶林.(寶康公園~the one and only one) 而家希望個位"吳雪山先生"真係可以幫我們LEE一邊D居民fight到在寶盈二至五座前個塊空地起公園啦! 成個將軍澳新生兒童及小朋友這麼多得一個大型公園, 真係過份子
[

洋房

pigpig129:

估唔到你甘就轉左行, 不過你做接線都要輪班咩? 甘咪收好夜囉? 甘你以前o係酒店做開咩post架? 你會唔會想做返酒店? 一係我睇下我公司有冇請人

複式洋房

nat.laam,

我之前在酒店係做operator的, 但我轉咗文職之後就唔鐘意輪班了. 你做邊間呢?
[

洋房

我o係朗豪做架, 你之前做左幾耐呀, 不過operator都要輪架wor, 你之前唔洗咩??? 我呢度都請人架, 不過都要輪班wor

複式洋房

之前都要輪,不過因為有2位同事長期返通宵,所以就唔需要長返. 但而家每人每月最少都要返7-8天. 好辛苦呀! 我現在想找些文職, 不想再做operator之類了.
[

洋房

pigpig129:

甘文職你有冇經驗呀? 因為我之前有一段時間冇做酒店轉左做office, 但因為我未做過冇經驗, 甘佢都有請, 不過人工好低lor, 真係好似得個做字甘, 同埋而家d寫字樓成日都唔準時走, 又冇ot計, 食又食自己, 甘如果係你諗住搵咩文職做, 係咪想返朝九晚五放紅假o個d呀??

複式洋房

nat.laam,

有呀! 我冇做operator之後, 做咗7年文職的. 係呀, 返朝九晚五放紅假, 可以多D時間take care of bb ah ma!
[

洋房

pigpig129:

你就好啦, 甘多年經驗, 甘應該唔會有問題啦, 而家出面好多office仲係返五日tim咋, 其實我都想轉, 不過我估都係冇機會, o係酒店一世喇 :-(

大宅

nat.laam,

我好少在附近ga,因為都有乜公園,
多數返出九龍寨城公園,如果將軍澳......"紅火蟻草地"睇...... 跟住就去左行商場lu......

大宅

pigpig129,

湖仔旁o個條單車路?
係咪寶盈同將軍澳廣場中間(附近)?

別墅

pigpig129,

我都係o係物業管理公司做架, 我做文職架!!
我係做文職,都ok架, 示駛ot, 6點即走, 5days work, 又無壓力,如果早d識你就好啦,可以介紹你入黎我公司,因為我隔離team個clerk上個月resign左, 剛剛有新人上班...

e.... 係喎,我地會吾會可能係同一間公司架??? 你返邊區呀? 我返tst

pigpig129 寫道:
nat.laam,

以前我都係做酒店架(FURAMA), 不過CLOSE DOWN後就轉在做酒樓會計, 但係冇保障...因為酒樓始終成日都CLOSE. 放完產假就試找新工, 一搵就搵到份物業管理公司D熱線中心接線做. 不過, 遲D可能轉番做文職, 因為輪班都唔係好. 有冇好工介紹呀?

洋房

maymay829:

我都想轉文職返五日工呀, 有冇好介紹呀, 不過得一年做office經驗咋, 我估都好難, 都係問下者

洋房

我個女近排唔知做咩, 成個pat都係紅疹, 我都已經同佢換片換得好密都係甘, 唔知有咩辦法呢?? 都唔知點解會甘tim

洋房

Hi nat.laam,

我個女前幾個星期都係一樣,成個pat都係紅疹,d親戚朋友都話因為天氣太熱太濕,後來用左婆婆0既古老方法,去藥材舖買[大梅片六一散],好似爽身粉,但係涼涼地wor,換片就幫佢搽,真係好work,紅疹好快冇晒。e+如果一見到佢pat pat少少紅,我就搽,一次就好。有時古法真係好得,你可以試下吖,希望幫到你囡囡啦!

nat.laam 寫道:
我個女近排唔知做咩, 成個pat都係紅疹, 我都已經同佢換片換得好密都係甘, 唔知有咩辦法呢?? 都唔知點解會甘tim
MySweetBaby - 大量歐美日品牌嬰兒童服飾用品
http://mysweet.hk↓↓↓

複式洋房

maymay829,

我係牛頭角返工. 你就好啦! 返五日工. 我要返六日仲要輪班返通宵呀! 好辛苦! :-( :-( :-(
[

複式洋房

BBrianma,

係呀, 响寶盈o個邊, 有條行人隧道一直行就去到 "清水灣半島"對出o個個湖旁邊條單車路....好多人响個到釣魚的.
[

洋房

sweetiemama:

唔該晒你呀, 等我去搵下睇下有冇先, 因為已經好多日喇, 仲有擴散現象甘, 都唔好真係煩死

[quote]
sweetiemama 寫道:

我個女前幾個星期都係一樣,成個pat都係紅疹,d親戚朋友都話因為天氣太熱太濕,後來用左婆婆0既古老方法,去藥材舖買[大梅片六一散],好似爽身粉,但係涼涼地wor,換片就幫佢搽,真係好work,紅疹好快冇晒。e+如果一見到佢pat pat少少紅,我就搽,一次就好。有時古法真係好得,你可以試下吖,希望幫到你囡囡啦!

洋房

唔洗唔該,我好明白你的心情,因為我見到亞女個pat係咁,都好心痛,知道佢一定好唔舒服所以好[炆]。希望呢個方法幫到你囡囡啦
MySweetBaby - 大量歐美日品牌嬰兒童服飾用品
http://mysweet.hk↓↓↓

大宅

我又報~~~ 係呢, 將中個club house真係幾正, 我媽有會員証呢~~~

Name ------------------------------Prefer date
1. jackieanthonybaby--2A1B ---- 2/9, 9/9, 16/9
2. sweetiemama---1A1B ---- 2/9, 9/9
3. nat.laam---------1A1B------2/9, 9/9
4. maymay829----------1A1B--- 2/9, 23/9, 30/9
5. PekoBB-----------2A1B------9/9, 15/9, 16/9
6. poo_law----------2a1b1c------2/9,9/9

大宅

pigpig129,

你喺牛頭角邊度返工呀? 我住牛頭角架!

pigpig129 寫道:
maymay829,

我係牛頭角返工. 你就好啦! 返五日工. 我要返六日仲要輪班返通宵呀! 好辛苦! :-( :-( :-(

SPJB Family - Sammy/Penny/Jason/Boris
梓滔(Boris) - 2006年9月25日出世 - 6.6 磅
卓熙(Jason) - 2001年1月18日出世 - 5.5 磅
http://hk.myblog.yahoo.com

首頁
34567...14

尾頁

跳至