跳至

首頁
45678...14

尾頁

洋房

Re: 多唔多tko媽咪呀????

甘多位媽咪, 不如我地夠十個媽咪左右就搞次聚會, 好嗎???

別墅

其實舊時都係返5.5日架, 不過我公司好鐘意跟風, 尤其係跟政府都實行5日工作,我公司咪又跟囉 (但係最近薪酬又吾見佢話跟政府調整喎!!!)
~ 真係講都吾信, 一間上市公司d policy 會話變就變~

係呀,返開5日工真係吾願返5.5日架, 尤其是依家星期六,日要湊b, 更加返吾到5日半既工。 舊時返5日半真係覺得好無聊,果半日又吾願做野, 但係又吾可以吾返,想c。

其實依家返工都無乜鬥心架,日日都想快d放工婆婆度見個女, 但係吾做又驚同個社會脫節, 同埋吾想1個人搵$3個人駛$。

________

星期6同個女落左去2期會所遊戲室玩,點知d哥哥姐姐(3-4歲)超吾掂。 咁我同個女坐底準備睇bb書(我自己帶去), 點知一坐低, 有兩個4歲既姐姐埋黎無講過任過野就'meet'佢塊面, 咁我以為佢見到bb得意, 係咁e 'meet' 下啦,點知佢地'meet' 完走左, 轉個頭又返黎再"meet"喎,咁我就好好聲氣咁佢地講, bb塊面吾可以meet架, 你可以同佢握手做朋友, 咁其中一個就伸隻手出黎, 咁我就捉住個女隻手係咁意咁佢握下啦, 點知佢捉住隻手fing黎fing去, 咁我就火都黎埋
。 話, 握手吾駛咁大力架。
咁跟住我就同個女坐埋一邊睇書, 點知個姐姐又走埋黎話想睇, 我就話: bb依家睇緊喎, bb睇完借俾你睇啦。個姐姐就話:我依家要睇呀, 仲仲隻手出黎搶添。 我話: 吾得呀,bb未睇完。 跟住佢就話:咁我吾同你玩呀, then走左去。 全個過程果個姐姐個老豆都睇住, 但係一句聲都無出過。
咁亞b爬爬下爬到個滑梯底, 有個哥哥(我估5-6歲), 忽然間走出黎, 大字型咁企o係個滑梯底話:呢個滑梯吾俾bb玩架,要好似我地大哥先可以玩, bb吾可以埋去(d語氣勁惡), 亞b 當堂望實佢一臉無奈, 都吾知發生咩事。
原本好地地諗住同個女 落會所玩下,結果前後吾夠10分鐘, 即走。

依家d小朋友真係好naughty, 佢地o係個遊戲室落將波波池d波波'訂'黎'訂'去, 吾果度d職員出聲制止,仲要叫佢地吾好'訂'既時侯仲'訂'緊喎。 但係當時有幾個家長o係度, 係無出過聲囉。 都吾知佢地點教小朋友。

pigpig129 寫道:
maymay829,

我係牛頭角返工. 你就好啦! 返五日工. 我要返六日仲要輪班返通宵呀! 好辛苦! :-( :-( :-(

別墅

最近岩岩fill up晒d 位勒, 不過吾緊要, 我見有post, 第1個通知你。

nat.laam 寫道:
maymay829:

我都想轉文職返五日工呀, 有冇好介紹呀, 不過得一年做office經驗咋, 我估都好難, 都係問下者

大宅

聚會------
我見到d媽咪揀星期日,請問你地大概安排什麼時間ga,會中午還是黃昏或晚上,我都想參加,但每個星期日都會回婆婆家食飯,所以要睇下你聚會的時間安排呀!

洋房

BBrianma:
我估d聚會都係下午多, 你都參加啦

BBrianma 寫道:
聚會------
我見到d媽咪揀星期日,請問你地大概安排什麼時間ga,會中午還是黃昏或晚上,我都想參加,但每個星期日都會回婆婆家食飯,所以要睇下你聚會的時間安排呀![/quote]

洋房

我見到有個post係九龍媽媽, 佢地有聚會搞呀, 你地去唔去呀, 過去報名呀, 我都有join
該用戶已被刪除

洋房

jackieanthonybaby:

多謝你呀, 不過b女仲係有d紅同埋好似有d紅疹甘, 都唔知做咩, 我都有清潔乾淨, 唔知幾時先好返.. 而家天氣好熱呀, 阿女又要成日都著住對矯形鞋, 其實佢已經好辛苦, 唉......

其實聚會下午好呀, 當係tea甘幾好
該用戶已被刪除

洋房

jackieanthonybaby:

係wor, 比佢抖下都好wor, 可能甘真係好d, 我而家都其實同佢著好小衫, 褲都唔著喇, 等佢快d好

大宅

maymay, d細佬咁狼死架~~~ 我平時都有同bk寶林區既媽媽出黎玩, 我地都好多陣時會去二期既club house, 但又未遇過d咁既小朋友喎, 反而o係三期就試過~ 我地7月2會搞次gathering喎, 有興趣一齊啦~ 你地可以去bk既媽媽會所>西頁區>寶林區媽咪會喥報名架~~~

nat, 係啦, 你放隻o係屋企既話就唔好同呀囡著褲, 等d空氣流通一d, 佢個pat pat會好得快d, 下次出黎我介紹隻cream比你個囡搽呀, 真係好work, 因為我個仔上個月都爛pat, 做左好多research之下先搵到呢枝cream

等待驗證會員

All
不如我地7月份搞個TKO友GATHERING, 暫定29/7, 好嗎?

可以BOOK CLUB HOUSE(要搵MAMI幫手, 因我住個度無CLUB HSE),
或者一齊去TEA, 或者寶康公園….

29/7(下午) 暫定15個家庭
--------------------------
1.AJ-----2A2B
2.lampopo-----2A1B

大宅

All
不如我地7月份搞個TKO友GATHERING, 暫定29/7, 好嗎?

可以BOOK CLUB HOUSE(要搵MAMI幫手, 因我住個度無CLUB HSE),

30/7(下午) 暫定15個家庭
3.bol --------2a1b
4.kiki --------2a1b

該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章

唔好意思,想借個位!

各位, 有冇住新都城2期4座既媽媽/爸爸, 我係呢座既義務業主委員會代表, 執業會計師, 新一屆選舉明晚8:00會所. 如果, 你繼續支持我, 而又冇時間黎投票, 可以今日7:30pm前係4座地下大堂搵下我(粉紅色恤衫), 幫我填定張代投票同意書, 多謝各位. 來年若有幸再成為代表, 計劃著力做好以下幾點:

1. 本座及屋苑清潔
2. 會所兒童遊戲室新設計
3. 減管理費一個月
4. 繼續協助及監察屋苑賬目及預算開支

由於對手亦是有實力之人, 你既一票很重要!

我慘了! 沉浸在白勝祖的魔城裡了!

別墅

All

5.PekoBB----2A1B

等待驗證會員

Jackie
你playgroup返邊區? 趕番tko得嗎
該用戶已被刪除

等待驗證會員

Jackie
原來係咁..., 咁睇下我地約到去邊度先啦, 到時睇情況再join我地

複式洋房

Hi All,
I want to join ah...
我住新都城1期呀,不過個會所好似細d,但都可以問下book房d details..! 有冇mami 住2期o架? 2期大d正d呀!

-------------------------
All

5.PekoBB----2A1B
6.kenixbb----2A1B

首頁
45678...14

尾頁

跳至