跳至

首頁
12345...23

尾頁

水晶宮

2005年5月媽咪會 (Part 11)

大宅

Re: 2005年5月媽咪會 (Part 11)

早晨各位:

我來報到的

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我又來

早晨啦

公爵府

唔緊要啦,返學實介到喎,我地學校又唔使一定要佢介到先比佢返學.
我舊工人完在約,走在,新工人未到,我自己就要放假睇幾日,我老公先同我講同佢著返片片,佢話佢晒我咁辛苦,又講係咪早在同佢介,我話佢已經二歲啦,好多都介在片片啦,而且都返學啦,跟住佢又講晞晞係早在返學啫(意思係佢早在人地返學,到真係返幼稚園時,先介在就差唔多啦)
貝拉 寫道:
我又要延遲柔柔戒片的行動啦! 事關佢而家係都唔肯坐potty或者大人廁所, 佢明明ng ng, 問佢係咪, 佢都話no, 然後扮無野, 係度睇書同玩. 而且我而家已經開始執屋, 3個星期後搬, 真係唔得閒同佢抹地, 唯有搬咗先同佢戒. 唉! 係呢度柔柔最大, 但係最遲先戒片 .

珍珠宮

水晶宮

都好耐先搬得成啦

珍珠宮

早晨!!

maggiemaggie
唔緊要,我收到你條腳毛. :mrgreen:

珍珠宮

早晨!!

公爵府

^O^ 寫道:
早晨!!

珍珠宮

我收到片片喇同埋我比左$120比個courier呀!唔該唔該.

珍珠宮

咁快 真係好,又完成使命 多謝晒
^O^ 寫道:

我收到片片喇同埋我比左$120比個courier呀!唔該唔該.

大宅

hi
我都黎報到先!

呢排我真係俾皓霖激到彈起! 日日都"皮質醇"爆破!!
佢呢排脾氣勁大,少少事就喊(要 draw attention)。叫佢做乜都唔肯。唔肯換衫,唔肯換片,唔肯食飯,唔肯食奶,唔肯訓覺!!乜都要媽媽媽媽!成日跳來跳去,又自己開柜搞野!
好彩佢出街就好D,如果唔係,我真係就快癲!
我希望我唔好郁手打佢!佢禁大個我一次都未打過佢。佢呢排真係訓練緊我的EQ!

珍珠宮

hi, cindy, 唔好咁勞氣,我地d b好多都係咁,連以前冇做過既野都做埋,真係揍/敎得好辛苦,我前二日又係咁,直程想喊,但當我冷靜再唸唸,佢地先得2yrs人仔,仲係似懂非懂之間,敎一定要敎,但佢聽唔聽/聽唔聽得明/聽得明做唔做又係一回事,所以我而家學會唔同佢勞氣,佢要玩/曵就尤得佢曵餐飽,自已行開一下,冷靜下,心平氣和後再走返埋去同佢講/敎,咁自己又會冇咁上火,又滿足到佢要既野,只要唔危險,我都會放手

洋房

我又嚟先...

大宅

今日唔舒服,請了假。這幾日的天氣真是好辛苦,又熱又焗。

carol
噤新姐姐幾時來呀?晞晞慣唔慣呢?

大宅

cindy

樂樂都一樣,不過程度無皓霖噤厲害,始終多了妹妹又多個轉變。樂樂這幾日無事無刻都"扮"喊,又是什麼都不肯,我放工後對住佢短短兩個半小時都令我心情低落,可況你全職對住佢,真係好考耐性。大家都加油!

公爵府

小朋友每隔一段時間就會提升我地既eq

水晶宮

cindy
唔止皓霖, kelly呢排都係咁. 佢叫一叫, 你唔明或者無留意到佢, 佢就勁喊

大宅

Cindy

細佬早前都是這樣,不過我在親子溝通內學到一樣

公爵府

Fannylok,

新工人要最快星期四才來到,
晞晞呀,姐姐走時佢又要跟佢走囉,不過佢以為姐姐去街咋,又冇喊,晞晞可能都未識分離呢野樣,而且佢都唔係好跟姐姐啦,夜晚佢一定要我同佢訓,所以對我地來講冇問題,只不過係怕佢唔跟新工人啫,新工人又唔知點

首頁
12345...23

尾頁

跳至