跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

Re: 你地準備幾時生得第二個細佬妹??

唉~ 唔好咁講啦~
我同妳掉轉, 我同老公都好想生女呀!
最好全部都係女 (我老公都係咁話 )

fionaytwong 寫道:
我黎緊11月尾生啦,又係女女 :-( Grace ,你就好啦,我好想生仔仔呀....
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

子爵府

咁快?! 真係唔覺唔覺喎!

咁我地有幾個 10 月媽咪都生豬 bb 喎!

E&J 寫道:
我仲有20幾日就生第2個, 希望到時順順利利啦

大宅

E & J

早兩日我總係度諗緊, 唔知你生左未呢?? 原來未!
祝你順順利利!
聽人講生第二胎會快好多啊!!!
我有個親戚佢好快啊! 由係屋企穿水入醫到生完都係2個小時咋!!!
E&J 寫道:
我仲有20幾日就生第2個, 希望到時順順利利啦

洋房

原文章由 yau_grace 於 07-6-29 22:08 發表
咁快?! 真係唔覺唔覺喎!

咁我地有幾個 10 月媽咪都生豬 bb 喎!

Grace,

唔快啦!都係10月懷胎:lol :lol .
唔知呢應該都有10個8個金豬b

E&J

洋房

原文章由 catbaby 於 07-6-30 09:38 發表
E & J

早兩日我總係度諗緊, 唔知你生左未呢?? 原來未!
祝你順順利利!
聽人講生第二胎會快好多啊!!!
我有個親戚佢好快啊! 由係屋企穿水入醫到生完都係2個小時咋!!!

catbady,

Thanks!!
我都希望佢快d, 唔洗痛o甘耐:)

[ 本文章最後由 Erica_ChungB 於 07-7-6 19:20 編輯 ]

男爵府

原文章由 fionaytwong 於 07-6-28 17:03 發表
我黎緊11月尾生啦,又係女女 :-( Grace ,你就好啦,我好想生仔仔呀....

Hihi, fionaytwong,
我個細既都係囡囡, 老公開心到不得了, 我都好開心, 可以收工啦

Chapman 媽:loveliness:

大宅

Chapman ma

恭喜恭喜!!!:lol :lol 湊夠一個好字!!!

原文章由 chapman媽 於 07-7-4 17:14 發表

Hihi, fionaytwong,
我個細既都係囡囡, 老公開心到不得了, 我都好開心, 可以收工啦

Chapman 媽:loveliness:

男爵府

畀面勳章

你就好啦,,生女...我下星期先去照..希望係女啦

洋房

原文章由 baby1025 於 07-6-22 18:01 發表
我都會在下半年努力,希望再生多個。我覺得小朋友有兄弟姊妹成長會好D!

baby1025

我都同老公傾過呢個問題, 我諗最主要都係錢既問題, 阿仔出年仲要開始返學, 果度又一舊錢, 如果冇一畢錢都唔會諗住.
我仔仔承靝2005年10月5日出世!!

子爵府

哈~ 我都有一筆錢架喎!
但, 我相信小朋友最需要的唔係咩物質/ 教材.
而係成長中的被愛/ 尊重/ 接納/ 開心的童年 .......

講真, 錢, 遠都唔夠.
但時間, 過左就冇得返轉頭.

如果經濟可以的話, 生, 都唔會用多好多錢.

我自己諗, 生一個, 比佢返全日, 生兩個, 咪齊齊返半日囉 ...
我覺得只要有心, 總會慳到比小朋友的.

原文章由 maureen 於 07-7-12 00:35 發表

我都同老公傾過呢個問題, 我諗最主要都係錢既問題, 阿仔出年仲要開始返學, 果度又一舊錢, 如果冇一畢錢都唔會諗住.

別墅

恭喜呀Chapman Ma ,你可以收工啦 我.....諗我仲要搏多一次

子爵府

嘩~ 真係配服你!!!

但, 講真, 仔女呢 d 野真係好難講.
如果我生第三個一定係女, 我諗我都會生.
但, 邊有一定架?!
我老爺為個女, 結果生左 7 個仔.
身邊亦有好多人想生仔, 又生左幾個女.

如果本身真係生仔生女都冇所謂的話, 生多個就冇所謂.
但如果自己真係介意佢的性別, 生出黎唔係自己所想的話,
自己多多少少都會唔係咁開心 / 會埋怨佢架.
家人都或者會架.

所以, 清楚自己諗法先好搏呀!

原文章由 fionaytwong 於 07-7-13 19:16 發表
恭喜呀Chapman Ma ,你可以收工啦 我.....諗我仲要搏多一次

[ 本文章最後由 yau_grace 於 07-7-16 10:29 編輯 ]

別墅

我十二月都生la,月尾先知係仔定女,不過仔女都無所謂,都係自己o既寶貝

等待驗證會員

ysy:

,congratulation ar... 祝你生個肥肥白白嘅可人兒..

原文章由 ysy111104 於 07-7-16 10:07 發表
我十二月都生la,月尾先知係仔定女,不過仔女都無所謂,都係自己o既寶貝

男爵府

你地真係好叻
芷霖好頑皮,雖然我媽幚我湊, 但我又返工又日日去同佢玩, 所以已好倦, 暫時我同自己講收工了

chapman媽, E&J, yau_grace,ysy, & all MAMIS.....
恭喜哂 !!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

男爵府

真係恭喜晒有第二個既媽咪呀~~
好羨慕你地呀~~~:) :) :)

我就努力左幾個月...
中醫都睇埋...
到而家仲係得個吉...
唔知究竟幾時先輪到我呢???

男爵府

畀面勳章

我照左喇...今次又係仔呀.......................上一胎又係今之又係
計埋老公3條k,我暈喇

子爵府

我都係咁話, 第二時老左, 都唔知邊個會同我傾計?!

我仲係好想生個女呀!
但我老公話:"你諗都唔好諗呀!"
不過~ 我都係諗下0者.

唉 :-(

原文章由 HEIDICHOI 於 07-7-19 18:29 發表
我照左喇...今次又係仔呀.......................上一胎又係今之又係
計埋老公3條k,我暈喇

首頁
12345...6

尾頁

跳至