跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

畀面勳章

唉..我驚生極都係仔呀...唔生喇..雖然真係好想生個女.......

原文章由 yau_grace 於 07-7-20 20:01 發表
我都係咁話, 第二時老左, 都唔知邊個會同我傾計?!

我仲係好想生個女呀!
但我老公話:"你諗都唔好諗呀!"
不過~ 我都係諗下0者.

唉 :-(

洋房

原文章由 siuyi 於 07-7-19 02:45 發表
真係恭喜晒有第二個既媽咪呀~~
好羨慕你地呀~~~:) :) :)

我就努力左幾個月...
中醫都睇埋...
到而家仲係得個吉...
唔知究竟幾時先輪到我呢???

siuyi,

加油努力:-P

洋房

原文章由 wongkaka 於 07-7-19 01:56 發表
你地真係好叻
芷霖好頑皮,雖然我媽幚我湊, 但我又返工又日日去同佢玩, 所以已好倦, 暫時我同自己講收工了

chapman媽, E&J, yau_grace,ysy, & all MAMIS.....
恭喜哂 !!!!

kaka,

我都覺得自已好叻:-P ,終於挨到聽日入院開刀生. 今次li 胎真係比2005年 Chung B時辛苦好多, 過o左聽日就一身鬆哂啦~~:lol :lol.胎緊第2第3胎媽咪你o地要加油呀

洋房

原文章由 fionaytwong 於 07-7-13 19:16 發表
恭喜呀Chapman Ma ,你可以收工啦 我.....諗我仲要搏多一次

fionaytwong,

好勇丫你, 我生埋li個會收工嗱, 胎bb實在太辛苦嗱

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有第二胎媽咪恭喜哂
見到咁多媽咪有第二個b好開心 :lol :lol

我都會生第二個,不過未係時候,過多一年生活穩定就無問題:loveliness:

大宅

原文章由 Erica_ChungB 於 07-7-22 23:55 發表

fionaytwong,

好勇丫你, 我生埋li個會收工嗱, 胎bb實在太辛苦嗱

Erica_ChungB,
恭喜您! 好好補身呀! 我都覺得胎仔好辛苦, 陣痛又辛苦, 我都想生多一個就收工, 今個月又失敗左啦。

別墅

當然係睇個天安排啦,或者我想要第三個都未必有呢! 本來都唔係咁恨仔,但係人係貪心架嘛,有女就恨仔,有仔就恨女 諗過晒生三個已經係極限,精神上,體力上,經濟上,時間上......都係生完呢個先再諗,如果呢個生得辛苦,分分鐘打退堂鼓

複式洋房

你地準備幾時生得第二個細佬妹??

Hi Heidichoi,

我覺得你好熟面口呀?! 我係咪以前同你買過對Cartier涼鞋, 你老公jar車在坪石交收的呢? 係咪你呀?! 你敢快有第2個那?

[ 本文章最後由 BeBeTung 於 07-8-6 23:39 編輯 ]

大宅

好羨慕你地生左第二個/有第二個的媽媽呢...真幸福...

我同老公諗住等個女入學後...2008先會諗做人...總之我30歲前唔生就唔生啦...因為第一胎23歲生都覺得辛苦...過多二年我仲邊頂得住...我個女又咁鬼活躍...如果第二件又係咁,我老d實頂唔住...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

洋房

Hi all,

好累丫 :tongue: )))生完個女今個月以來第1晚o甘早可以自已1人輕輕鬆鬆上網嘆BK~~大,小怪訓o左, 老公未返, 成個世界寧靜哂 , 好正

子爵府

嘩~~ 妳就好啦! 有得 free.

我最 free 的時間, 只有 ----- 返工時.

唉~ 返到屋企, 勁忙.
又要煮飯/ 食飯/ 洗碗/ 同仔仔 x2 玩
好多時我訓著左浩揚都未訓.
一係就攪到好夜

屋企, 亂左好多喇~
仲要比老公投訴好亂, 慘慘

原文章由 Erica_ChungB 於 07-8-24 21:07 發表
Hi all,

好累丫 :tongue: )))生完個女今個月以來第1晚o甘早可以自已1人輕輕鬆鬆上網嘆BK~~大,小怪訓o左, 老公未返, 成個世界寧靜哂 , 好正

洋房

原文章由 yau_grace 於 07-8-25 13:00 發表

一係就攪到好夜

屋企, 亂左好多喇~
仲要比老公投訴好亂, ...

grace,

話口未完細小怪就哭醒:tongue: :tongue:, 你真係好利害,仲可以兼顧到做o甘多o野, 我淨係照顧佢o地2個已經好唔得閒丫~~~

[ 本文章最後由 Erica_ChungB 於 07-8-27 22:57 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

原文章由 yau_grace 於 07-8-25 13:00 發表

一係就攪到好夜

屋企, 亂左好多喇~
仲要比老公投訴好亂, ...

grace,
你就好啦,仲有返工時間可以free吓,我因為係全職媽咪,所以基本上我係24小時on call,9月12日我就會開刀生第三隻b喇,我諗到時真係冇乜機會上bk囉~
至於屋企亂,我老公都投訴到冇得好投訴,因為佢都知雪雪勁搞,基本上佢有而家有餐飯食,佢話已經係一種安慰喇!唔會再要求屋企好以未有雪雪時咁乾淨囉~
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

子爵府

哈哈~~ 我地唔好嚇親 想生第二個 d 媽咪

生多個, 辛苦就一定會~ 但開心囉. :loveliness:

子爵府

唉~ 要返工, 咪一樣想做 full time 媽咪.
起碼可以陪佢地過佢地最 free 的童年時間
第二時要返學, 就我得閒時到佢忙 lu.

而家唯有等浩揚間中去左婆婆度, 得返細佬0係屋企,
我先有時間執屋/ 交費/ 攪自己野.

原文章由 小巫女女 於 07-8-27 23:38 發表
grace,
你就好啦,仲有返工時間可以free吓,我因為係全職媽咪,所以基本上我係24小時on call,9月12日我就會開刀生第三隻b喇,我諗到時真係冇乜機會上bk囉~
至於屋企亂,我老公都投訴到冇得好投訴,因為佢都知雪雪勁搞,基本上佢有 ...

男爵府

畀面勳章

係呀..就係我喇..............
我依家23週喇

原文章由 BeBeTung 於 07-8-6 23:37 發表
Hi Heidichoi,

我覺得你好熟面口呀?! 我係咪以前同你買過對Cartier涼鞋, 你老公jar車在坪石交收的呢? 係咪你呀?! 你敢快有第2個那?

http://b2.lilypie.com/vCNLp8/.png ...

洋房

原文章由 小巫女女 於 07-8-27 23:38 發表

grace,
至於屋企亂,我老公都投訴到冇得好投訴,因為佢都知雪雪勁搞,基本上佢有 ...

小巫,

9月嗱:mrgreen: , 等你報喜 , 祝一齊順利~

子爵府

係喎! 仲有一個星期咋~

真係好難想像湊 3 個 b 係點.

祝一切順利, 媽媽同 bb 都身體健康!

----------------------
Erica_ChungB, 妳個小 b 好得意啊!
戒夜奶未呢? 半夜起身, 真係好辛苦.
bb 有冇嘈醒 chung b 呢? 哥哥仔又有冇鍚鍚 bb 呀?
努力呀!

唉~ 浩揚成日都咬細佬, 激死 >.<

原文章由 Erica_ChungB 於 07-9-5 00:01 發表

小巫,

9月嗱:mrgreen: , 等你報喜 , 祝一齊順利~

[ 本文章最後由 yau_grace 於 07-9-5 09:33 編輯 ]

大宅

好媽媽勳章

係呀各位,仲有一個星期小b就會出黎見大家喇 不過呢兩日佢好以唔多合作咁,晚晚我都肚痛痛醒,日頭就唔多願郁,唔知係咪想早d出黎見大家呢 希望唔好啦,如果唔係我由天水圍飛車去沙田生,都幾論盡,總之我一生左,就即刻通知大家啦,等我好消息喇~
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

洋房

原文章由 小巫女女 於 07-9-5 13:59 發表
係呀各位,仲有一個星期小b就會出黎見大家喇 不過呢兩日佢好以唔多合作咁,晚晚我都肚痛痛醒,日頭就唔多願郁,唔知係咪想早d出黎見大家呢 希望唔好啦,如果唔係我由天水圍飛車去沙田生,都幾論盡,總之我一生左,就即 ...

喂小巫,

我o地等緊你報喜丫~~相信你一定好忙嗱~:-P

首頁
12345...6

尾頁

跳至