跳至

首頁

尾頁

子爵府

心急~ 心急~

大宅

好媽媽勳章

我係9月11日生左喇,詳情可以去媽咪交流會個topic度睇,另外想睇相,可以上我個blog度睇架~http://hk.myblog.yahoo.com/chorkuen0322
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

洋房

原文章由 小巫女女 於 07-9-25 01:23 發表
我係9月11日生左喇,詳情可以去媽咪交流會個topic度睇,另外想睇相,可以上我個blog度睇架~http://hk.myblog.yahoo.com/chorkuen0322

恭喜~恭喜丫,小巫b簡直係小巫爸copy丫, 好似好似

別墅

恭喜晒2位媽咪

請問第二胎係咪真係會快過第一胎架......

我生第一個時都好鬼姿由,沖埋涼、洗埋頭,慢慢入院等左十幾個鐘先入產房

唔知今次係咪都係咁呢.....

子爵府

第二胎真係快好多.

我第一胎痛左十幾個鐘, 第二胎 4 個鐘生左.

原文章由 ysy111104 於 07-9-27 10:47 發表
恭喜晒2位媽咪

請問第二胎係咪真係會快過第一胎架......

我生第一個時都好鬼姿由,沖埋涼、洗埋頭,慢慢入院等左十幾個鐘先入產房

唔知今次係咪都係咁呢..... ...

大宅

本來已經有左3個幾月.....
不過岩岩小產左~:-(

大宅

hi,

我想宣佈我有左呀, 仲要係 twins 呀!!
而家 5個月lu...

不過心情就係既開心又係好擔心呀
真矛盾!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

恭喜恭喜!!!
知道係仔定女未啊??

原文章由 Szewhy02 於 07-10-9 16:26 發表
hi,

而家 5個月lu...

真矛盾!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

大宅

HI Szewhy02,

你放鬆D呀, 身體最緊要, 唔好擔心咁多呀, 我地好多人都支持你架, 開心D去等待 TWINS BB 出世呀.

原文章由 Szewhy02 於 07-10-9 16:26 發表
hi,

而家 5個月lu...

男爵府

畀面勳章

係呀,你真係要放鬆D呀, 擔心唔到咁多架啦, 開心D去等待 TWINS BB 既出世啦! 有咩想唔通上黎一齊諗,一齊傾.... 支持你!

大宅

Hi Poohmother. Carcar00,Catbaby,

多謝哂你地呀,多謝支持!! 我會繼續努力

而家最希望係 bb 足月出世,努力呀 BB:-P

大宅

Hi POOH_MOTHER,

再次多謝你呀!!! 再 多謝大家既關心~

最近 隔離 office 一間裝修完又一間,真係好難頂 d 嗅味,
再上天氣又唔好,卒知頂唔順呀~病左呀,睇左兩次醫生.
可能明天會請假休息下呀!

原文章由 POOH_MOTHER 於 07-10-9 23:25 發表

你放鬆D呀, 身體最緊要, 唔好擔心咁多呀, 我地好多人都支持你架, 開心D去等待 TWINS BB 出世呀.

洋房

hi,

而家 5個月lu...

Crystal,

嘩~~恭喜恭喜呀 , 好難得有twins o架, 好鄧您開心 , 您要多d休息, 同食多d o野保充體力丫. 希望係龍鳳胎

大宅

Hi Erica,

多謝哂你呀!!!
我都好希望係龍鳳胎呀,遲 d cfm 左話你知OY :lol:

係呢~你兩個 b 幾好嘛? 細囝幾大呀?
我好少上黎呀, 你依家近況點呀!

洋房

原文章由 Szewhy02 於 07-10-10 17:05 發表
Hi Erica,

多謝哂你呀!!!
我都好希望係龍鳳胎呀,遲 d cfm 左話你知OY :lol::" />

係呢~你兩個 b 幾好嘛? 細囝幾大呀?
我好少上黎呀, 你依家近況點呀!

Crystal,

好丫~o甘您而家肚仔大唔大丫, 係咪比胎囡囡時大好多丫?

哈哈我個係細女丫, 好似男仔咩 , 細女已2個半月啦, 佢出奇地乖丫, 唔多點縷計, 又會自已 ~而Chung B都好o錫細妹. 成日啜佢, 攪到細妹覺得佢好煩, Chung B一控面仔埋去, ar妹就擰歪面, 我睇到都好好笑丫 ^^.

[ 本文章最後由 Erica_ChungB 於 07-10-10 17:21 編輯 ]

大宅

[quote]原文章由 Erica_ChungB 於 07-10-10 17:20 發表

Crystal,

哈哈我個係細女丫, 好似男仔咩 , 細女已2個半月啦, 佢出奇地乖丫, 唔多點縷計, 又會自已 ~而Chung B都好o錫細妹. 成

ERICA,

哎呀! 我記錯左呀,你係一對好字.... YEAH!
咁就太好喇,最緊要佢地夾得埋~係咪你之前有做胎教呀?
夾得埋就安心哂lu...

我而家 5個月重左 14磅,而家都可以既...
一定係會大過駝瑤瑤個陣,預埋有排肥
肥唔緊要,希望駝到足月喇~生完一次過
先減

大宅

[quote]原文章由 Erica_ChungB 於 07-10-10 17:20 發表

Crystal,

哈哈我個係細女丫, 好似男仔咩 , 細女已2個半月啦, 佢出奇地乖丫, 唔多點縷計, 又會自已 ~而Chung B都好o錫細妹. 成

ERICA,

先減

大宅

Crystal,

ERICA,

先減

民房

我已經生左第二個啦!仔仔就來滿2歲,囡囡剛滿7個月.

子爵府

一個好字, 真令人羡慕.

原文章由 kellywl 於 07-10-23 10:47 發表

首頁

尾頁

跳至