跳至

首頁

尾頁

大宅

你地d bb 係咪勁跩呀

anson 真係好活躍 我就黎唔夠佢黎la 比佢玩返轉頭呀 唔知係咪因為佢呢2日 病 食左藥 周圍走無停架 佢食左藥又high wo 成日跌倒 攪到我睇到佢實 唉...真係比佢玩死我 我由天水圍 咩佢出黎 我巳經用手抱佢 累就放手 次次咩完 我2個膊頭都痛到cc下呀 之後仲要睇住佢 我直頭好似散左咁呀 :-( :-(
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

男爵府

Re: 你地d bb 係咪勁跩呀

係咁啦味兒,我次次咩呀女去街都好累,我嬸仔問我勿你唔累咩?點會唔累呀,我2個膊頭都係痛到cc下,所以我唔係個個約我都會去街都出,要好fd先會去,我連99叫都唔出!!!

別墅

都唔知點講, 總之係無時停, 同她坐車先慘, 真係全車人都認識她, 又唔肯坐好.
[img align=left]http://b1.lilypie.com/R0A3p8.png[/img] [img align=left]http://lilypie.com/pic/070621/MyhL.jpg[/img]

大宅

我個仔基本上一瞓甦就係活動時間, 跟本唔會一秒停下來, 最慘就係他唔多鍾意玩玩具, 只係鍾意向難道挑戰, 例如, 去爬餐椅, 爬窗, 玩煤氣爐. 等等, 所以我的視線直頭一秒都不能離開, 他睡覺的時候就是我休息的時候, 所以我時常都想他睡覺囉...

複式洋房

唉! 我個囡都係唔多like玩具, 鍾意攪大人鞋、風扇、搬high chair、開櫃門等等。不過係另一方面看, 其實佢地成日週圍攪嘢係好喎, 起碼佢地有好奇心想去學學每種新事物。

複式洋房

我個細B都係差不多, 最近2天如果不比他搞他想搞的野, 仲發脾氣大哭起來, 真係比佢吹脹!

別墅

係呀!朗朗而家都好大脾氣,不過我地兩公婆就冇就範! 一定唔會比佢得逞!由得佢喊...
又例如朗朗發脾氣扔走a想要b的時候,我就一定要佢執返a比我先,第一次佢咪勁喊囉,但冇人理佢,大約十分鐘後,我再叫佢執返a比我先,佢就死死地氣執返,我就勁讚佢同比喇! 到第二次,佢已經冇扭了,好乖咁執左a先,我就立即比b佢喇!
千祈唔好就bb,比佢地得逞呀!唔係第時有排煩呀!

禁止訪問

別墅

澔霖唔好話平時, 佢連瞓覺都冇時停, 由床頭瞓到床尾, 又由打直身瞓到打橫, 簡直成張床都比佢一個人瞓哂
[size=small]Cammy

大宅

好媽媽勳章

各位mami

我的澄澄同各位baby不相百眾la!

好跩,like to 攪high chair, 發脾氣, 咬人(如果奕佢意)因她正出牙,tell her no good for baby,她會聽,但few minutes,故態復萌,so tired la!!

大宅

好媽媽勳章

喬喬都有時唔聽話,發皮氣! 但有時又好乖,
好似今日咁,同佢去會所play room 玩, 有個男仔約五歲好百厭,又打d女仔,又嘈,好煩, 喬喬本來好中意係度玩,次次都唔想回家,但今次竟然自己走左去門口位,指住對鞋(佢竟然認得自己對鞋仔喎), 叫爸爸幫佢攞, 佢急住著鞋走呀 ,佢好似覺得個地方好煩,頭也不回甘急急腳走出去,笑c我地 玩完去洗手時,在走廊見到個男仔好大聲嘈,佢竟然用食指放咀邊"shi" 人,叫人唔好嘈,(因為平時佢嘈,我都會"shi"佢) 突然間覺得佢好乖,大個囡咁,識得分岩同唔岩既行為,好感動啊 :-(

首頁

尾頁

跳至