跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

小朋友開戶口

你地有無幫小朋友去銀行開戶口儲起D利是錢呀?
去邊間BANK同有無野送 ?
其實小朋友唔識簽名係點先可以提錢架 ?

子爵府

Re: 小朋友開戶口

我在大新開左個thomas and friend, 你上www.dahsing.com睇下, 存4000有個背包, 8000有發聲錢箱, 12000就兩樣都有, 有張存錢咭, 可以等bb大d帶佢用機入錢, 提款就一定要你簽名先拎得啦

大宅

二牛d利是錢有一我半我o係大新幫佢開左個thomas and friend戶口,另一半ga利是$買左股票,暫時有盈利$1000,到咁上下就會將d本入埋落戶口....
我的家有~
囉囉唆唆 嘅 煩人BaBa
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽
少年宅男 嘅 雞仔謙哥哥
奀皮多手 嘅 豬仔浠弟弟
醜怪黏身 嘅 惡馬妹芊妍

大宅

jilljojo

你很叻, 很有good business mind, 但是你bb唔係4月份出生, 為什麼有利是錢呢 ?
除了大新有禮物送, 其他銀行有無呀? 有無人知道?

jilljojo 寫道:
二牛d利是錢有一我半我o係大新幫佢開左個thomas and friend戶口,另一半ga利是$買左股票,暫時有盈利$1000,到咁上下就會將d本入埋落戶口....

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

Vanessa_Li 寫道:
jilljojo

你很叻, 很有good business mind, 但是你bb唔係4月份出生, 為什麼有利是錢呢 ?
除了大新有禮物送, 其他銀行有無呀? 有無人知道?

應該係滿月利是...
你可以睇下渣兜 & 痕身, 暑假佢o地通常都會有promotion...

伯爵府

我今日都幫囝囝係大新開左a/c喇
果d係佢滿月人地比佢既利是

大宅

請問呢幾間bank会唔会收手續費
又或者好似大人嗰啲唔係出糧戶口,
每月唔夠$又扣手續費呢?

伯爵府

大新無最低存款額架
不過所有野都要現金係櫃台交收
則係唔可以入票, 唔可以用咭提款
如果只係比bb儲錢已經足夠

大宅

係呀~果d大部份係滿月利是,有d就係出世時d親戚比ga,而今年新年屋企人都有比利是二牛,佢地話雖然二牛未出世,但都係有生命ga,so派埋比佢~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

jilljojo 寫道:
而今年新年屋企人都有比利是二牛,佢地話雖然二牛未出世,但都係有生命ga,so派埋比佢~

過年時, 我媽都話俾利是豬弟, 但我唔肯收呀... 我驚BB小器嘛 [size=xx-small](大吉利是), 乜真係可以收O架咩 :mrgreen: ?-(
呵呵, 我見你响update資料版話二牛乳名又係豬弟, 乜咁橋o既

大宅

小倩 寫道:

過年時, 我媽都話俾利是豬弟, 但我唔肯收呀... 我驚BB小器嘛 [size=xx-small](大吉利是), 乜真係可以收O架咩 :mrgreen: ?-(
呵呵, 我見你响update資料版話二牛乳名又係豬弟, 乜咁橋o既

收得ga~(果時我陀住隻大牛都有收呀~ )我mami話利利是是嘛~
呵呵...本來我就咁叫"豬弟"做"豬~~",但係我一叫,隻大牛就應我,仲係咁拍自己心口...咁我叫"豬弟"時,佢就指住細佬,so細佬就叫"豬弟"~
我的家有~
傻下傻下 嘅 咕碌媽媽

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

NICOLE123,

我想問你個B (熙哲)而家有幾重? 因為我見你之前張相佢都係啱啱出世, 而家呢張好唔同, 係唔係近照?

大宅

之前臭豬擺滿月賺
只許周官放火 不許百姓點燈

伯爵府

callyan,
佢呢張相係2個月既時候影既
要今個星期五去健康院先知佢有幾重喎
佢day 1 有7.5磅, 1個月就11.5磅...

首頁

尾頁

跳至