自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係唔係要比茶錢送洗衣機同安裝的師傅?

比幾多? 如兩人送貨係唔係分別要比?

男爵府

畀面勳章

Re: 係唔係要比茶錢送洗衣機同安裝的師傅?

舊年我係豐澤買,不過無比茶錢架.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

年尾我係吉之島買..不過冇比茶錢..淨係問佢飲唔飲汽水ja.

子爵府

我都無比茶錢架,不過佢地送貨黎我會比罐可樂/汽水等等佢地飲,仲猛話"辛苦哂你/唔該哂你"呀咁囉!!!!! :mrgreen:

伯爵府

我都剛剛買咗部洗衣機,都冇比茶錢喎!

大宅

我都無比茶錢架,不過佢地送貨黎我會比罐可樂/汽水等等佢地飲,仲猛話"辛苦哂你/唔該哂你"呀咁囉!!!!! (me too) !

超級版主

2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

今時今日唔興架喇,公司仔仲可能問妳,但大財團個d就唔得,最多俾罐/包飲品佢。
盡我一己之力,發放正能量!

禁止訪問

公爵府

乜仲有呢支歌仔唱既咩

我上年買左冷氣機 + 雙人床 +"顫肉"都冇比wor~~

淨係比左2罐汽水d師傅飲咋
ysnmama 寫道:
比幾多? 如兩人送貨係唔係分別要比?

男爵府

I agree!!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我上年年頭入伙買左好多家具電器, 一次茶$都冇俾過, 因為而家好多大公司都唔俾員工收, 有d送完仲趕住走, 汽水都唔飲啦。

大宅

我都冇比荼$$喎! 只係比D飲品佢地飲咋!

男爵府

因為太耐無買大件電器 原來依家唔興比茶錢 唔該哂各位 :lol:

男爵府

因為太耐無買大件電器 原來依家唔興比茶錢 唔該哂各位 :lol:

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我從未試過比......
這年代唔洗喇麻 ...

大宅

我從來都唔會俾的 ~
以前初初搬出黎住
咩都唔識
都無想過要俾
現在做左人阿媽
更加唔會俾
寧願儲多個錢自己同bb用好過
不過
我阿媽一定俾 ~~~

複式洋房

咪係!今時今日唔興架喇!我上個月買左d野, 我姑奶問有冇比茶錢d運輸,我咪講左"臭八婆"果句"今時今日唔興架喇!我而家飲茶食飯簽咭都無比" ,點知比佢一輪咀話我唔識做人

男爵府

我無俾wor..佢地仲自己買埋飲品tim..我所以望住佢地裝ja
原本佢地話條去水喉唔夠長,叫我加$50 俾佢地,佢地落街同我買過條長d,幫我裝埋,我打俾老公問.佢話唔駛...老公番到黎用個晾衫架就裝好,都唔駛再買過條

複式洋房

我通常會比廿蚊. 天氣熱會請罐汽水佢飲添!!

大宅

如果我買好大件家俬我就比$20,如果細件我就唔比、因為我住唐樓要送貨工人搬、好辛苦、有次我在琴行買了部鋼琴要每層樓梯費$100蚊,我住5樓所以要比$500、但送貨工人有6個人搬運、所以我比了$200茶錢(因為超級辛苦)用了1個鐘先搬到我家 ,我眼見佢地都好辛苦,個個搬到上

首頁

尾頁

跳至