想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

RE: 等到好煩

我老公有抑鬱症, 食咗抗抑鬱藥年幾, 因為食咗呢d藥, 性慾大減, 最大問題仲係佢射唔出. 我地上年十一月大家同意生bb, 到而加從來未有一次係排卵期成功做到, 大部份時間都係佢話無mood做.
我地睇大圍東叔, 東叔話我身體ok, 俾咗2次藥我之後就話唔俾藥我, 因為問題係我老公度, 佢俾我老公3次唔同既藥, 一d都無效. 我地又睇過不育醫生, 醫生都話無計, 只可以做人工, 醫生叫我老公先去check精子, 都差不多兩個月, 我老公都未去check. 佢話要一個鐘內將精子送去化驗所, 要夾時間唔係咁易. 佢又唔想做人工, 因為要用一大筆錢, 又怕我會易小產.
佢又食煙, 又飲酒(一星期二次), 又食藥, 全係生bb大忌, 我都唔想提, 有時提佢又話大把人都係咁, 咪都生到. 成為以為自己會無事, 我想佢去check精, 等佢自己睇係呢d野係咪無影響.
我覺得好煩, 日子一個月一個月咁過, 都唔知可以點算? 自然又唔得, 人工又唔得, 我都唔想成日同佢講生仔問題, 但我已37歲, 仲有幾耐可以等? 佢都唔明白我有幾煩. :-( :-( :-( 佢可以等多十年八年, 我唔可以架! 佢究竟明唔明我呢種個個月 "白等"心情, 真係連一個月都唔想等. :-( :-( :-(

大宅

你有冇同老公講你的想法呢?我諗其實佢亦有受個病影響,你老公有冇睇精神科醫生或見輔導呀?如果有,不如你同佢一切去,傾下你們的生仔計劃。
休養生息中。

洋房

Re: 等到好煩

VenusTam 寫道:
你有冇同老公講你的想法呢?我諗其實佢亦有受個病影響,你老公有冇睇精神科醫生或見輔導呀?如果有,不如你同佢一切去,傾下你們的生仔計劃。

佢有睇精神科醫生, 醫生知道我地既情況, 今次換咗第d藥俾我老公. 我好煩係因為我老公成日都唔去check精, 尋晚同佢講佢又唔開心, 半夜仲話要出街飲酒. :-(

大宅

Re: 等到好煩

我想你老公唔去check 精,可能是自尊心問題,好多男人面對這類問題都怕去面對,你千萬不可迫他,只會弄巧成拙,慢慢同佢傾,同佢講出你既感受,或者他會有所改變呢?

大宅

creamlee,

你不如搵下你屋企附近有無化驗所? 如果有的話, 你可以先問化驗所拿一個膠樽, 跟住搵日幫你老公打x機(用個樽裝住), 然後將個樽(精子)於一小時送到化驗所就ok....

我之前都係用呢個方法幫佢驗精! 佢無抗拒

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

首頁

尾頁

跳至