跳至

首頁

尾頁

複式洋房

新興花園之靚媽小天地

hello!

下個月搬家到上址
大家交流下
:-?  :-?  :-?  :-? :-?

別墅

Re: 新興花園之靚媽小天地

你好!我都係住新興

複式洋房

hello chanmama

我囡囡現在3歲, 8月在安仁幼兒園返學.

您的小朋友幾大呢 ?

別墅

我有兩個囡囡,一個十歲,一個八個月。

複式洋房

家姐可以幫您手湊下妹妹呢

大宅

大宅

Dear all,

I am a a Sun Hing Pretty mom too and I have a daughter of 1 year old....

Cheers........

複式洋房

大家可以互相照應

複式洋房

終於搬嚟啦 !

請問您們電視收唔收到無線, 亞視.
電視自動追台, 不過是雪花.
攪到我同相公?-(

?-( :mrgreen:
原文章由 baby0428 於 07-6-11 11:33 發表
hello!

下個月搬家到上址
大家交流下

複式洋房

請問在新興花園的創奇教育中心(Miracle Worker)比小朋友補習好唔好?
原文章由 baby0428 於 14/07/2007 11:33 發表
hello!

下個月搬家到上址
大家交流下
:wink:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我住怡雅,個女係新興返學(2yrs9m).重有個仔14m
唔好點評我

別墅

原文章由 baby0428 於 07-7-27 12:44 發表
終於搬嚟啦 !

請問您們電視收唔收到無線, 亞視.
電視自動追台, 不過是雪花.
攪到我同相公?-(

?-( :mrgreen:

我屋企收得好清喎,或者你唔好用auto追台,試吓手動啦 !!!

複式洋房

chanmama thank you so much!

迷底終於揭開,昨晚我們為左睇十四歲的媽媽, 才發現插錯天線.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
原文章由 baby0428 於 07-7-31 09:59 發表

chanmama thank you so much!

迷底終於揭開,昨晚我們為左睇十四歲的媽媽, 才發現插錯天線.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
唔好點評我

男爵府

2019勳章

我都是住新興的,
我有2個仔仔,多多指教

創奇教育中心(Miracle Worker)唔係唔好,
睇你要求是點,我仔仔補過這裡,
我就覺太太太嚴,個老師好執著,好有要求,
好似考試,佢會要小朋友留耐好多個鍾,
要小朋友識晒,記得晒先比走,
就算父母落去接都唔放人
我仔仔就一到考試就驚,因為平日起碼要6hrs以上先走得,
星期六同日都要返去,仲要成6-8hrs,
對某d小朋友來講壓力太大
原文章由 美女 於 07-7-27 13:36 發表
請問在新興花園的創奇教育中心(Miracle Worker)比小朋友補習好唔好?

複式洋房

Thanks!但好像幾有抱負同責任.你小朋友幾年班?成績如何?有沒有進步呢?
原文章由 kfwong 於 14/07/2007 09:07 發表
我都是住新興的,
我有2個仔仔,多多指教

創奇教育中心(Miracle Worker)唔係唔好,
睇你要求是點,我仔仔補過這裡,
我就覺太太太嚴,個老師好執著,好有要求,
好似考試,佢會要小朋友留耐好多個鍾,
要小朋 ...

男爵府

2019勳章

負責人ms ko 是有的(抱負同責任),
但就太過執著同小小過火(佢會用間尺打小朋友手仔),
同時你想想,個小朋友除了返學外,周不時要被困住成幾個鍾,
父母想佢準時走又唔得,另外仲會有補習功課,做唔晒又會罰,
講真小學都好多功課喇,小朋友一早返學,
放學無幾耐要上補習(仲要用咁耐時間),
返到屋企又要做功課(抄寫功課唔淮在補習社做)同補習功課,
仲要溫習默書,尤早到晚無得停, 無得玩, 除左睡覺外無得休息,
到測驗考試時星期六日都是咁,大人都受唔到
好辛苦的,你的小朋友可以接受到嗎?
但另外個partner就無乜喇(抱負同責任),

我仔仔升小四,小三時在佢到補,
成績一般,補完都分別不太,
返而仔仔個壓力大左,情緒差左好多,
所以都無再補了,遲d開學,我會轉第二間試下,
搵間準時放人,無咁緊張的補下算數,
我都是想佢下午時有人睇住,唔好睇咁多電視同玩。

原文章由 美女 於 07-8-2 23:44 發表
Thanks!但好像幾有抱負同責任.你小朋友幾年班?成績如何?有沒有進步呢?

複式洋房

多謝你寶貴的意見,我會考慮考慮的了!
原文章由 kfwong 於 14/07/2007 09:41 發表
負責人ms ko 是有的(抱負同責任),
但就太過執著同小小過火(佢會用間尺打小朋友手仔),
同時你想想,個小朋友除了返學外,周不時要被困住成幾個鍾,
父母想佢準時走又唔得,另外仲會有補習功課,做唔晒又會罰,
講真 ...

民房

我即將搬入新興啦...您哋好.
請問,惠康隔離果間裝修好唔好,我見佢個套餐價唔貴,想揾佢哋幫手.

別墅

又多過新興友,歡迎你 !!! 我有朋友曾經搵過呢間裝修,我見都幾靚,不過我就無問佢幾$$$
原文章由 sk_siu 於 07-8-19 00:43 發表
我即將搬入新興啦...您哋好.
請問,惠康隔離果間裝修好唔好,我見佢個套餐價唔貴,想揾佢哋幫手.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題