育兒好物

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

被包問題

我見到市面上被包有2款用料, 1) 毛巾料 2) 夾棉料, 請問佢地有乜分別及是否必須要買

公爵府

Re: 被包問題

毛巾料係沖完涼用架...

男爵府

原來毛巾料只係for沖涼用, 但我只係知道紗巾都係for沖涼抹身用, 請問邊隻好d? 夾棉料係咪for凍時保暖用, 唔好意思好多問題

侯爵府

你 BB 係唔係未出世呢...

你要睇下 BB 出世既時候係咩天氣而決定嫁 wo...

包被有好多質料嫁... 冷既又有, 夾棉料, 單一層 cotton 都有... 其實真係好睇下你自己既喜好同需要... 你可以厚薄都買定2條... i.e. total 4條... 唔好慳呀... 因為new born BB 好易會嘔奶... 所以好多時包被都要洗...

毛巾料包被唔只係 for 沖涼用既... 其實你喜歡... 當出街用都得... 不過比較少媽媽會禁做之麻...

紗巾...? 紗巾係 for 抹咀餵奶用嫁 wo... 你講大條果 D 紗巾定手巾仔 size 先... 沖涼完涼用質地好少少既大毛巾抹身就得嫁喇... 沖緊果時用手巾仔 size 既紗巾就 okay..

不過如果係 new born baby... 最好買 2打 (24條) 紗巾 (手巾仔 size) 好 D... 因為 BB 成日嘔奶... 一日多到都唔知用左幾多條呀... 大 d 又勁流口水... 所以 紗巾情願買多 d 呀

大宅

好媽媽勳章

我自己就唔鍾意用包被來抱bb,我2個b都係只用過出院1次+頭個個禮拜返醫院檢查1次咁大把.

男爵府

唔該晒各位媽咪

首頁

尾頁

跳至