夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

怕62,99教壞bb點算

怕62,99教壞bb點算

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 怕62,99教壞bb點算

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

winwin1110 寫道:
有冇人同我一樣怕62,99教壞bb???
因62 =周不時講粗口
因99=仲意人講說話時插嘴, 講是非, 對一切事物只彈冇讚
(包括彈自己個仔,62, 我 & bb ....).
但bb已經好好,佢現在得2個月人仔..只係hugary or vv 先喊..佢d親戚都讚亞b.但佢成日話bb難揍.. :evil: 好似等人覺得佢揍bb好辛苦law...

就算BB點乖,揍bb係好辛苦。
我daddy & 62 (因我仔都俾我媽咪、99湊過)都有時講粗口,有壞習慣,但我唔覺得你俾其他人湊可以避免呢d問題。而且俾其他人湊,有冇好似 99 or自己媽咪湊咁錫bb丫?

其實知道老一輩有d壞習慣係改唔到,你可以私底下自己教導bb。教佢地知道邊d係好與壞,呢個至係最重要。
天空之城, 快樂之地

子爵府

好媽媽勳章

其實你老爺奶奶佢地已經習慣左係咁...要佢改係好難改...如果你奶奶覺得湊bb辛苦...而你又驚bb會學壞...或者你自己湊番...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

其實我媽媽都係勁粗口個d人
之但係我又唔講個喎, 我識, 不過知道咩時侯講咩囉
我諗粗口呢樣野又睇下你點教0者

我自己呢...都驚人地教壞bb
所以...自己請工人湊, 放工盡量多d陪佢, 自己教
其實湊bb係辛苦架啦, 我請工人唔比99湊就係唔想佢呻
我寧願自己食少d, 放工d時間比晒囡囡
bb既野, 幾時都係玩下就開心架咋

大宅

Thank you all B mother comment. I understand it is very difficult to ask 99/62 to change their style so I will use my heart to take care and teach my bb at the right way.

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

如可以的話,自己湊返最好

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

某程度上可以咁諗,老人家好多時都會講反話(原因係話bb小氣),因為我都試過當住個仔面前對人話佢飲奶好

大宅

我62.99都講粗口架
我99都係唔講野唔得既人黎
bb一直到9個月大都係我自己親手湊(除沖涼)
仲要係餵人奶添
到bb3個月大時,
3嬸上黎探bb時99先第一次同bb換片咋

但佢都成日周圍同人講, 湊bb好辛苦架
周身骨痛,
月都未坐完就話我唔做家務,要幫我洗埋衫(用洗衣機洗)

依家bb一歲啦
又教佢打人,又教佢叫媽咪食蕉

可以點者
唯有自己睇緊d
自己仔自己做, 做得幾多得幾多啦

至於62,99 如果太過份既話應該出聲比佢地知道

首頁

尾頁

跳至