自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇去過理大護眼驗眼?

請比意見!

Thanks!

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

Re: 有冇去過理大護眼驗眼?

幾年前去過,好pro,但要book好耐(如果找專業視光師)。

大宅

請問要幾多錢ar?
   咪.......咪.......咪.......

男爵府

HK$380

男爵府

係幾pro 既, 可以做到同polyu 差不多. 不過驗完眼就算佩眼鏡, 佢唔會free 番驗眼費俾你, 其他好多shop 都可以, 而且
o係佢樹佩眼鏡勁貴(比起其他shop), 最好唔好同佢佩 :evil:
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

大宅

睛靈勳章

我都book 佐23/06去驗, 我都係今日先book, 仲要係sat tim, 都唔係要排好耐

子爵府

2019勳章 醒目開學勳章

you are so lucky nei, last time, i have booked for 6 months.

大宅

fannynsf 寫道:
HK$380

加咗價盛惠400大元,多謝!
律己以嚴 待人以寬  仍在努力中

複式洋房

eeyore0511 寫道:
[quote]
fannynsf 寫道:
HK$380

加咗價盛惠400大元,多謝![/quote]

我個仔,舊年11月去check要$500,唔知係唔係小朋友既關係,上個月半年再check就$380,2次都係註驗光師,因見習都係差百幾蚊,因小朋友穩鎮d好過

大宅

newmo,

我想知佢d驗光師check得仔細嗎?另外除咗驗近視,$380係包驗d咩?可唔可以講個聯絡方法俾我知?同有冇得指明見某某驗光師。

thanks!
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

別墅

我上2個星期去左信和果間,因為我book閒日二點幾,只要book左一個星期就有得睇,覺得佢地都好專業,但果度地方好細,人又多,所以差唔多連坐都無位,不過勝在快,一個鐘搞掂晒.價錢好似4oo幾,唔多記得,但你可打電話去問價,佢會即刻答你的,係專業視光師做.

資料你大可上網睇

有關網頁click here

子爵府

我同家人一共去過三次理大護眼灣仔中心,每次book都好快,最長唔超過一個星期,最快隔日有位(都係閑日下午)。價錢舊年係$380,今年加左價$4XX,如果指定驗光師要更貴。每次大約一個鐘。灣仔中心地方夠大,有個玩具區,好吸引小朋友。

大宅

星仔媽媽,可唔可以俾灣仔理大護眼個电話給我,thanks!
老公,我愛你,我愛你,我愛老公; 我是老婆,我是老婆,我是你老婆。 [img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

複式洋房

HI, WONGPY
PLS SEE AS BELOW FOR TEL
2866-9660 OR VISIT THEIR WEBSITE
http://www.polyvision.com.hk/

wongpy 寫道:
星仔媽媽,可唔可以俾灣仔理大護眼個

複式洋房

星仔媽媽
HELLO, CAN YOU RECOMMEND WHO 視光師 IS BETTER AT WANCHAI?
I WANT TO BOOK AT WANCHAI CENTRE
THANK YOU SO MUCH

大宅

I took my son to PolyVision in early Feb and thought they were professional. The Optometrist found my son having 遠視 ~ 175 - 200 and 散光 125 - 150. He advised my son to wear glasses to stablize the situation.

Three months later, I took my son to Health Care to do the 48-months assessment, including eye test.
The Optometrist found my son only having 遠視 150 and 散光 50-75(left eye) and 100 (right eye). He said my son's vision was normal and had no need to wear glasses. He also said that 散光 is caused by 眼球表面天生不平滑 and the situation might be worse but cannot be contralled by wearing glasses. Wearing glasses could just help us to see better.

I don't know who should I trust and will wait until my son is five to have another checking. But I want to point out that the result we pay hundred dollars for Polyvision may not be more accurate than the result of Health Centre that is free of charge.

子爵府

sophiacck

Please check PM

複式洋房

我想問下你地講理大護眼驗眼,係唔係理工大學架

我係同個仔,去尖沙咀理工大學到驗,我驚我搭錯綫呀

複式洋房

wongpy 寫道:
newmo,

我想知佢d驗光師check得仔細嗎?另外除咗驗近視,$380係包驗d咩?可唔可以講個聯絡方法俾我知?同有冇得指明見某某驗光師。

thanks!

因我個仔3歲既時候,無去健康院做智能測驗,到4歲先去做,佢就話我個仔散光,建議我去沙田李嘉誠或理工,因個仔對眼仔要快,所以我選理工大學既眼科,我個仔既同學都係睇理大,但係就book個幾2個月,我就突然間打去,剛剛有人唔去,所以我攝到快,佢問我要專業定實習,我問幾錢,佢就話專業$500
實習$350,我見個仔咁細讀k2梗係要專業啦,

sor,講番check得pro唔pro,我就覺得好好,因當時個仔仲未記得哂d英文字母,所以係俾圖佢地睇,我問個仔有冇斜視同鬥雞眼,佢見我個仔成日捽眼,以為係唔係有菌,所以仲幫佢滴藥水放大瞳孔,見到無事,

佢地會建議半年check一次,到第二次check係sorry唔記得係$350定$380,因今次係個c6俾錢,就係同一個人幫個仔驗既,所以我都唔知第一次可唔可以指定驗光師,聯絡電話我真係要摷下,因第2次係佢地聯絡我book期架,搵到即覆pm你呀

別墅

我個仔4歲時, 我幫佢去wanchai理大驗眼,HKD 380
5歲時, 我幫佢去pokfulam HKU驗眼,HKD 200

首頁

尾頁

跳至