自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

如果自己唔舒服,你地捨唔捨得用$200嚟睇醫生??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 如果自己唔舒服,你地捨唔捨得用$200嚟睇醫生??

身體要緊wor..如果大病..到時200都睇唔好呀~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 如果自己唔舒服,你地捨唔捨得用$200嚟睇醫生??

如果係作病...感冒傷風前期...都會買成藥食...如果食左好番就唔駛睇醫生嘛

但係如果發燒果d...就會睇醫生先啦..因為唔知係乜問題

男爵府

Re: 如果自己唔舒服,你地捨唔捨得用$200

一定要睇醫生先, 亂咁吃成藥可能會拖長個病, 到時就手尾長喇, 有時呢

別墅

我通想都係小朋友先去睇...
我自己病多數都去睇街症架...
cherry=.=   :-(

禁止訪問

複式洋房

子爵府

只係少少傷風鼻塞就會食成藥,但若果開始有喉痛就5理3 7 21一定去睇左先!

珍珠宮

畀面勳章

我就好彩d, 因為老公間公司有保險claim番, 所以次次睇醫生都唔使自己比囉.........

大宅

除非都真係頂唔順,如果唔係都唔會去睇醫生!

水晶宮

畀面勳章

唔到你話捨唔捨得架啵,係病就要睇醫生架啦~
而家d菌好犀利架~ 唔睇醫生吽下吽下,分分鐘仲嚴重添呀

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
qqwong 寫道:
一定要睇醫生先, 亂咁吃成藥可能會拖長個病, 到時就手尾長喇, 有時呢

珍珠宮

病起上黎,幾多 $ 都要比
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

禁止發言

好媽媽勳章

別墅

我會先吃成藥睇吓好唔好得返, 唔好先睇公司醫生, 因為佢又唔就腳又留留地. 再唔掂先比錢睇其他醫生.

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

以前有返工時, 公司有得$200or以下全數claim返, 次次有小小病就去睇, 而家冇做野, 都係次次有病都去睇, 冇法啦, 因為要湊bb, 自己病怕會傳俾bb, 因為我樓下幾間診所都係$200/次, 想搵間平d都冇, 次次都好甘。

男爵府

我唔到就死都唔會去睇,因為我覺得傷風感冒係唔洗睇醫生,食藥只係可以幫助減輕不適,但並唔可以醫好個病,病係要多d休息先會好返(以上係我覺得咋!)

男爵府

唔捨得都冇辦法,我上個月病左成個星期,睇左3次醫生,心都痛呀,我寧願將啲錢買野比個女呀!!!

男爵府

唔捨得都冇辦法,我上個月病左成個星期,睇左3次醫生,心都痛呀,我寧願將啲錢買野比個女呀!!!

男爵府

醒目開學勳章

係病就要睇醫生架啦,幾多 $ 都要比
:-P  :-P  :-P

首頁

尾頁

跳至