論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

村屋家庭如何防止工人偷信?

想問下住村屋嘅家庭, d郵差係咪就咁放d信係信箱? 如果係咁d工人咪好易偷左去囉, 你地有咩方法可以防止工人偷信呢? 請比d意見

別墅

Re: 村屋家庭如何防止工人偷信?

請問有冇好提議丫??

大宅

題外話,我以前個印印佢好醒,我屋企個住箱係要用鎖匙先開到,佢夠膽死用香口膠加筷子"了"我地個信箱

男爵府

可以換過個信箱,有一些信箱係可以做到伸唔到手入去,亦"了"唔到信出來的那款。

大宅

但係我地成個屋苑都set定

別墅

tweetybird 寫道:
可以換過個信箱,有一些信箱係可以做到伸唔到手入去,亦"了"唔到信出來的那款。

Thanks! 想問係邊度可以買? 點安嫁? 因為個大門係3家人用, 我又唔想"轉釘"係大門到.

男爵府

你可以去一些買鐵"集"的shop就有的了。其實你只你需要將你自己個信箱除出來,裝新的上去就得了。不過可能跟另外兩個唔match的,你無問題就可以的了。

別墅

tweetybird 寫道:
你可以去一些買鐵"集"的shop就有的了。其實你只你需要將你自己個信箱除出來,裝新的上去就得了。不過可能跟另外兩個唔match的,你無問題就可以的了。

唔該晒你丫. 等我去睇下先 thanks

首頁

尾頁

跳至