想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

排卵針, 放精子, 安胎針

我25/5 見醫生, 好想知多小小

請問放精果part, 係點樣做架?
係唔係私家診所做?

成個療程大約要幾多$呀?

大宅

Re: 排卵針, 放精子, 安胎針

我都想知呀!

我想八月睇不育做iui.

大宅

gozzila
8月, 你睇邊個呀

別墅

我5/6做左iui放精, 過程很簡單, 有d似婦檢, 全個過程只需1xmins, 唔痛, 之後再臥床20mins. 攪掂.
醫生再開3枝安胎針比我, 每四天一枝, 要到診所打, 不可以在家自己打,之後等check bingo.

大宅

shanmmami

iui 放精, 係唔係都係由下面直接放入去, 你係邊個醫生到做, 放精同打3支針分別幾多錢呀? 你試左幾耐先用iui架?

等緊你bingo既好消息呀.....

別墅

卡樂B薯片,

iui 放精, 係唔係都係由下面直接放入去 -->yes
放精+3枝安胎針 = $2455
再+之前checkup & 9枝排卵針 = 約$9000 (total)
仁安醫院周敏姬醫生

之前試左成4年先有一個(自然有), 想要多個, 年紀大(37)唔想再等, 又試左9個月, 都得個吉, 所以試下iui. 你呢?

大宅

shanmmami

我試左大約5個月, 我32歲啦, 不過都好想快d有
我有排卵架, 不過dodo後都無bingo

你 iui 之前既checkup, check左d咩野呀?
你都好呀, 起碼有個係手

別墅

DAY 2 & 6 CHECK 排卵情況, 睇下要唔要加藥, 而第一次睇就只係了解你一些簡單資料及check 下子宮. 整個過程都很簡單, 唔監介

大宅

多謝哂你呀 shanmmami

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
ivf Q & A ... 2 3 4 5 6 .. 250