母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

在香港有賣哺乳衣的網站看過很多款式,但大部分都比較土氣,沒有一件能看得上眼。上星期無意中找到一個台灣的網站,那網站所出售的哺乳衣款式多而且好看,連身裙款的哺乳衣都有,而且價錢不比香港賣的貴,只需買滿1000元台幣還免運費(大約237港元),之前沒有用過哺乳衣的我便訂購了兩件哺乳衣試一試。兩日後便收到哺乳衣,款式和質料都能令我滿意,但最重要的是能否不知不覺地哺乳呢?星期六和星期日便做了測試,在不是太繁忙的巴士上,我嘗試餵囝囝吃奶(囝囝還小,我用揹帶初生的揹法),並沒有人留意到我在做什麼,我亦覺得好安全和方便,很高興因為以後和囝囝出街都可以更輕鬆在自在了!

不過,老公有少少擔心,當我神色自若地餵囝囝的同時,他就不安地左顧右盼,又說只可以他在我身邊的時候才可以這樣做,他還叮囑我小心當上youtube的主角,哈哈,我告訴他,囝囝肚子餓,我這個媽咪要餵他,是天經地義的事,只是有很多人少見多怪,不過我自己會小心的。

我真的很喜歡這兩件哺乳衣,希望其他母乳媽媽和BB去街的時候都能輕鬆自在,每一刻都享受餵哺母乳的溫馨感覺!

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 分享: 哺乳衣

係唔係mamaway呢?
我最近去淘寶(大陸網)買咗幾件,t-shirt款,好平(~$50一件),不過要運費(~$30所以要買多幾件先抵),之前有媽媽送出一件mamaway,好正,我都打算再買,點知有媽媽話去淘寶既shop買過都ok,咁我又即管試下,真係ok
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

子爵府

可否PM我網址?

子爵府

另想請問有經驗既媽咪, 邊種方式開空既哺乳衣會較為方便呢?

大宅

我都想知呀,請 pm 我! thanks!!
只許周官放火 不許百姓點燈

子爵府

Garden (台灣)

mamaway (台灣)
未經本人許可, 不得轉載

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我在mamaway買過幾件衫,好正,表面看完全唔似哺乳衣•

大宅

sjlam 寫道:
我在mamaway買過幾件衫,好正,表面看完全唔似哺乳衣•

i agree, i bought three from mamaway, too.

i bought three from kidsnstuffs(bk mama), they are good, too.

男爵府

我那兩件很喜歡的哺乳衣就是在mamaway訂購的,真的很"正"!

大宅

Thank you

珍珠宮

好媽媽勳章

Lovelybbs 寫道:

Kirin_Lui,
係囉, 我都想請教你買了邊種開口的哺乳衣? 謝謝!

男爵府

哈! 我鍾意mamaway個中文名~媽媽餵 :mrgreen: 佢地D衫又真係幾靚喎; 我幫襯開呢個咋: BF MOM 老闆吳太好好人的, 佢會親自送貨到你屋企, 仲會帶多幾個款, 可以係屋企試完先真正成交, 但D款睇落就冇媽媽餵果D咁靚, 但我覺得都OK啦

我會prefer上掀式入面有開口的.

大宅

我就著開前面打橫用拉鍊開既哺乳衣, 超好著

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我鍾意上掀式入面有開口

男爵府

好媽媽勳章

這裡的款式都不錯http://www.momsinmind.com.sg/breastfeedingclothes.html

侯爵府

好媽媽勳章

我都有幫親bk 媽咪買過,款式新和價錢不貴。仲有好多款也很靚,質量也很好。台灣的好像貴了一些
click here哺乳衣
湊3個真係好辛苦!希望個個快高長大、身體健康![color=DarkOrchid]

男爵府

請教不敢當,我只是新手一名,我買的是上掀式垂直雙開口
amypekkle 寫道:
[quote]Lovelybbs 寫道:

Kirin_Lui,
係囉, 我都想請教你買了邊種開口的哺乳衣? 謝謝! [/quote]

大宅

我好有興趣買呀,我想問個價錢係台幣,即港紙大約幾多呀

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

4.2台幣 = 1港紙

gu 寫道:
我好有興趣買呀,我想問個價錢係台幣,即港紙大約幾多呀
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

大宅

下,甘780台幣即係百幾蚊?唔係幾十蚊件衫?我唔明

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊