婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

江孟儀 / 梁鳳霞 / 陳麗燕 那個醫生比較好?

民房

Re: 江孟儀 / 梁鳳霞 / 陳麗燕 那個醫生比較好?

睇開梁鳳霞, 唔錯

洋房

我睇開陳麗燕都幾好,不過次次都好鬼多人,最好約朝早十點,等佢一返嚟就可以有得睇

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

陳麗燕同梁鳳霞我都睇過, 陳麗燕我就唔多鐘意喇, 梁鳳霞好好, 我割子宮瘤同開刀生BB都係揾佢

別墅

請問有沒有梁鳳霞醫生的電話及診症時間。

民房

安妮 寫道:

我在六月生產的媽咪, 我找江孟儀接生, 她都幾細心, 收費亦唔貴,不過要預約, 沒有walk-in。

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

安妮 寫道:

please check pm

洋房

梁鳳霞比較好!!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

catcat_22 寫道:
[quote]
安妮 寫道:

please check pm [/quote]

我都想要,可唔可以pm給我,謝謝!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想要,可唔可以pm給我,謝謝!
catcat_22 寫道:
陳麗燕同梁鳳霞我都睇過, 陳麗燕我就唔多鐘意喇, 梁鳳霞好好, 我割子宮瘤同開刀生BB都係揾佢

禁止發言

大宅

啲家姐同我都係睇陳麗燕,大家姐就係揾佢接生架..佢話確實係幫佢接生時好有經驗.令佢少咗好多痛楚..入院兩鐘已經生咗..不過我第一次睇佢時(婦科),預約咗當日第一個,點知等咗成朝,到最尾先輪到我,之後問姑娘,佢竟然話,本來唔睇我添喎,因為太多症,而我係新症..唔係化,唔諗住睇我咪早啲通知我嘛...?-(

別墅

請問有冇靚女可以俾佢地既資料我呀?
電話/地址/收費個d.....
我想做個婦科驗查...但又唔知去邊到好:-|

複式洋房

我跟梁鳳霞, 佢開刀手勢好好。
好醫生都有同樣情況 :
- 病人太多, 一般預約要約到一個月後
- 依時報到仍要等3個鐘才輪到
- 醫生看病太忙, 唔會對你講太詳細病情, 要你追問佢, 佢才解釋俾你聽

民房

我之前睇過陳麗燕, 明明約左booking 係嗰段時間, 點知每次都要等成朝. 約左等於冇約.
手勢麻麻地, 我覺地粗魯law. 初初每年普通驗身就覺得算啦.
後黎有左之後要等咁耐就唔好. 同埋佢太多人啦...真係唔細心law.
我問佢洗唔洗抽血驗呀, 佢就話去政府睇啦, 佢地會幫你驗埋. 但嗰時我冇打算睇政府架ma, 睇就唔搵你私家啦.
後黎轉去睇第二個醫生, 比較之下人地真係好好多.
約左嗰段時間就比你, check up又詳細. 最緊要係建立到信心呀!

大宅

原文章由 安妮 於 07-6-11 16:25 發表

我睇開梁鳳霞...不過booking越來越full.....勁多人! 之前佢係奇尖沙咀東英, 跟著搬去油麻地恆成, 最近搬去佐敦嘉賓(未去過)...

複式洋房

最近有無人去睇過梁鳯霞,仲係咪好似有dbk會員講咁多人呢?要等約幾耐?我昨天剛去過做Oscar,得三,四個人,好快,係咪宜家改善咗?有無人知道?因我想揾佢做產前同接生,如果都係咁多人,我或會考慮陳麗燕,反正價錢平D,口碑唔差.

男爵府

我今日打電話去梁醫生及陳醫生到問期,兩位醫生booking都是要去到11月中。

大宅

陳醫生個人幾好, 不過真係好忙, 係法國醫院會成日聽到廣播叫陳醫生入產房或手術室, 佢上午8點幾已經係醫院巡房, 之後返診所, 夜晚8點度又會來醫院巡房. 陳醫生診所度好多人, 因為佢婦科產科兩邊睇, 所以最好預約第一個或最後一個. 通常一個小時接受 5至6個預約, 如果約11點, 你最好係11點前去到, 咁先會睇你先, 不過都要等10點半個批睇完先. 去到驗完小便後可以問下姑娘仲有幾多個同要等幾耐, 之後落街食小小野先, 或者去旺角中心睇下孕婦衫. 好多時睇醫生前最好諗下有咩問題要問會好D.

我想講一下, 陳醫生係好慳既人(醫院入面做既人都知), 所以佢通常會叫人去政府度排產檢同驗血, 其實你係佢度驗埋都得, 不過一次要成千蚊, 係政府度驗係唔使錢, 驗完叫醫生寫返D數比你就得, 如果係政府度要求成份驗血報告包括28週既血糖, 要700幾蚊. 係政府醫院做產檢既另一好處係如果你排到照結構, 係唔使比錢. 仲有如果有肚痛之類要去急症室, 由於你之前係政府產檢, 你係唔使係急症室等, 會直接送你上產科立即檢查. 所以佢叫你去政府都有一定好處既.

大個肚既都知有咩事真係搵個產科醫生睇下你都難.

大宅

唔話我衰,d人揾陳唔多唔少都係見佢平d,省返兒科錢,但你要睇十個月面色!!

首頁

尾頁

跳至