單親天地

跳至

首頁
12345...60

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

Re: "貪玩..為食媽媽兵團"專用區~14

我都未知幾時整....成功的話..食飽妳都得
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

伯爵府

早晨

伯爵府

係喇...咁我等你喇喎......我要一隻得喇....
vane 寫道:
我都未知幾時整....成功的話..食飽妳都得

大宅

早晨呀, 琴日有無比人激親呀

侯爵府

早晨~~~~~eva & 哈利媽

伯爵府

哈利媽~~早晨
冇喎 因為.....我同佢講比一個月時間佢, 如果佢都仲係冇改善, 冇進步既, 我會送佢返屋企...我請工人係幫我手, 如果你幫唔到我, 我就一定唔會用你, 你想唔想返屋企就睇你自己喇....我講既時候不知幾認真, 佢係咁知道...知道...我會記住喇....

伯爵府

cw-kk早晨

侯爵府

一定有
哈利媽媽 寫道:
早晨呀, 琴日有無比人激親呀

侯爵府

擒晚有冇再問你冇建設性問題啊
evalopk 寫道:
哈利媽~~早晨
冇喎 因為.....我同佢講比一個月時間佢, 如果佢都仲係冇改善, 冇進步既, 我會送佢返屋企...我請工人係幫我手, 如果你幫唔到我, 我就一定唔會用你, 你想唔想返屋企就睇你自己喇....我講既時候不知幾認真, 佢係咁知道...知道...我會記住喇....

大宅

我train親d工人都要train好耐可能有d要求la, 而家呢個之前响hk都做左4年, 我都要train佢半年先至開始合格呀, 不斷咁哦, 不斷要佢講, 又要留意下佢有無改進, 我都覺得自己好煩好長氣, 但都要不斷提, 不斷講, 費事佢又唔記得, 你個而家先半個月, 睇下佢肯唔肯改la, 我都係見姐姐肯改就忍下算, 唔肯改又唔肯妥協就要換, 但換一個工人都唔少洗架, tax, air ticket呀, 都傷荷包架, 你自己要心裡有數呀 :mrgreen:

伯爵府

都有ka...我咪同佢講....你話呢 [quote]
CW-KK 寫道:
擒晚有冇再問你冇建設性問題啊
[quote]

侯爵府

哎~~~~~你d對住工人都仲可以要求 :lol: 我對住個家務助理都冇得要求 :-( 簡易的洗完隻鑊都係油lala就收起 :-( :-( 抹完的野仲衰過未抹 :-( :-(
哈利媽媽 寫道:
我train親d工人都要train好耐可能有d要求la, 而家呢個之前响hk都做左4年, 我都要train佢半年先至開始合格呀, 不斷咁哦, 不斷要佢講, 又要留意下佢有無改進, 我都覺得自己好煩好長氣, 但都要不斷提, 不斷講, 費事佢又唔記得, 你個而家先半個月, 睇下佢肯唔肯改la, 我都係見姐姐肯改就忍下算, 唔肯改又唔肯妥協就要換, 但換一個工人都唔少洗架, tax, air ticket呀, 都傷荷包架, 你自己要心裡有數呀 :mrgreen:

伯爵府

我都知...我係諗住嚇下佢者...如果咁佢都唔改, 我留佢有咩用呢!! 我情願請過個啦
哈利媽媽 寫道:

伯爵府

呢d咪就係長工同散工既分別囉 [quote]
CW-KK 寫道:
哎~~~~~你d對住工人都仲可以要求 :lol: 我對住個家務助理都冇得要求 :-( 簡易的洗完隻鑊都係油lala就收起 :-( :-( 抹完的野仲衰過未抹 :-( :-(
[quote]

侯爵府

今日要"你話呢"黎三個字都唔講 直接用惡c既眼神對住佢
[quote]
evalopk 寫道:
都有ka...我咪同佢講....你話呢 [quote]

伯爵府

yes madam [quote]
CW-KK 寫道:
今日要"你話呢"黎三個字都唔講 直接用惡c既眼神對住佢
[quote]

侯爵府

環保接龍勳章

又有惡媽媽出現啦!
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

大宅

有架, 呢d都係基本要求黎吖ma, 又唔係d高難度, 我連佢洗煲洗鑊都要連煲底同鑊底都要洗埋, 佢之前淨係洗面唔洗底, 激c呀 而家叫好d la, 我話我check到你唔乾淨我要你洗番, 你到時咪仲做多d野, 我可能唔係要你洗一隻, 係洗晒成個廚房既碗架, 你自己諗吖, 當然我邊會一個一個check吖, 大下佢都好呀。等佢知我耐唔耐就特擊檢查。[quote]
CW-KK 寫道:

侯爵府

最衰以前個亞姐做左長工 :-( 我碗都可以唔使洗添 :-( :-(
[quote]
evalopk 寫道:
呢d咪就係長工同散工既分別囉 [quote]

伯爵府

vane~早晨

首頁
12345...60

尾頁

跳至