跳至

首頁

尾頁

別墅

元朗三育幼稚園

快將搬入元朗,所以要幫阿仔搵幼稚園。但問過幾閒都無位,只有這閒有。

請問各位這幼稚園好嗎?多謝意見!

水晶宮

畀面勳章

Re: 元朗三育幼稚園

幼稚園無話好唔好架!只有啱唔啱,有時合小朋友口味但唔啱父母要求!呢間幼稚園唔多功課,無默書,多出外體驗學習!小一派位好平均,間間小學都有,唔係偏重入名校!

珍珠宮

oldelephant
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

別墅

701003,

多謝意見!你講得對,最重要係睇適唔適合。
無墨書,少功課,多課外體驗 - 呢d聽起來都幾合我的要求。
o甘請問老師如何?有愛心嗎?
thx!

webjen,

你好啊!想不到在這裡也見到你!

水晶宮

畀面勳章

oldelephant,
三育採取三年都係同兩位老師任教!咁樣小朋友同老師感情深厚,老師能更好跟進個別小朋友差異!三育校長超有愛心、包容心,要求老師必需要有愛心!三育已有兩位學位教師,其他正努力進修!最重要係學校重視品德多於學業成績,所以三年都係評估報告,無成績表。

珍珠宮

oldelephant
黎呢度同同學仔 mami 傾計呀
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

首頁

尾頁

跳至