在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

辦公室是非......人言可畏!!!

今朝受到一個同事不禮貌對待,同另一個同事(平時比較好傾)呻兩句,我只係同佢一個人講過冇同其他人講過,點知食完lunch返黎,有另一個部門0既人同我朋友講番呢件事,仲傳到走晒樣,我個朋友同我講番,我好唔開心,原本諗住呻兩句,鬆一鬆,點知俾人出賣,同傳到走晒樣 :-(

大宅

Re: 辦公室是非......人言可畏!!!

係咁架啦...所以小心d 啦

子爵府

好媽媽勳章

唔好唔開心喇, 唯有一下小心d 啦.

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唉...辦公室就係咁ga 喇!!你唔好唔開心啦,我之前仲慘過你呀@@我都只用平常心面對唔好太介意,
我之前俾人話我係姣婆狐狸精啦,d 同事個個都指桑罵槐,到後期我先知原來有人係到攪事,有個有老婆o既男同事無啦啦話我係佢女朋友,係我主動追佢!!但我本身都有個感情好好o既bf ,而家都結埋婚喇!!點知d 同事個個都聽個男同事講,之後愈傳愈衰,到最後我都要問人發生咩事,個個都好似對我有d 反感我先知咋,你話呀,辦公室是非咩都有呀!!

大宅

辦公室係咁架啦,今次之後你咪學精D,唔好亂咁同人講其他人壞話啦 :cry: :cry: :cry:

大宅

哈哈...有人的地方便有是非......

我以前仲離譜啦...我以前個 boss 對我及另外一個同事好好..因為佢覺得我地2個幫到佢手 ...

有一天, 我在 china 聽到有同事說我們跟他一定有野. ...

因為我個 boss 性格太暴躁, 見人便罵, 成個神經病人咁. 但佢對我地2個便不同...

最好笑是........我地2個同事都結了婚.....

我個 boss 都結了婚, 仲有個仔...

所以呢....我聽后只是得啖笑.......
:-)  :-?  :-P

首頁

尾頁

跳至