夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解可以咁厚顏無恥?

我個太99本身生左一子一女....個仔&新抱(即係我男友既爸媽)就過左身廿幾年....所以得番個女(即係我男友既姑姐)....但已經嫁左人&搬走左好多年(佢係咁多年都無比過家用太99)

咁太99而家已經八十幾歲....佢唔肯立遺囑....但佢想將所有財產傳比我男友(因為得我男友仲肯同佢住&對佢好...同埋係三代單傳男丁)....所以幾年前已經同我男友開左個聯名戶口入晒d積蓄落去....個戶口係一方簽名就ok....以便佢死後我男友都可以即時拎走d錢唔洗等遺產承辦

有一日....男友姑姐好好死咁約太99去飲茶....原來係想講太99好將d錢傳晒比我男友....仲賤到帶埋幾個由太62個二奶所生既女一齊黎幫口(佢同二奶d女有交情)....迫太99分d身家比佢....又話阿二奶死0個陣都分晒d錢比d女(緊係啦....二奶生既全部都係女) ?-(

太99返到黎向我男友呻話個女迫佢....男友再講番比我知....我真係嬲到死 ....我唔係貪太99d錢(講真唔算多....得幾十萬)....d錢係佢既如果佢係想傳比其他人我唔介意....但我係嬲阿姑姐咁樣用群眾壓力出口術去迫個老人家囉

太99話辛辛苦苦養大個女....但咁多年黎都無比過家用佢(淨係大時大節比兩三百飲茶)....仲要平時無咩來往....幾年前試過有一排對太99好既....但目的係為左借十幾萬返大陸起樓收租....話就話借....但之後都無還過一分一毫(佢自稱因為仲問左二奶另一個女借左一百萬起樓所以有排都未輪到還錢比太99) ....但對方話佢根本無咩還過錢囉....睇黎太99筆錢都凍過水

我相信阿姑姐已經law晒著數啦....太99養到佢大個女之餘仲借成十幾萬比佢起樓....佢就完全無供養過太99....其實自從我男友8年前讀完書....一直都係得男友獨力供養&照顧太99....就算太99想將d錢傳晒比我男友都好正常0者

我唔明點解阿姑姐可以咁厚顏無恥0係太99面前咁樣迫佢分身家比佢囉?? 佢完全無付出過....淨係識law著數....個心諗都算啦....仲要講埋出口.....佢真係唔驚被天收架?

洋房

Re: 點解可以咁厚顏無恥?

不知所謂,人渣‥‥‥

大宅

幾廿萬都唔放過,唉!好講唔好聽第日大吉利是太99百年歸老,佢咪又係要拎返d錢出黎搞事,爭黎做乜呢!

別墅

如果太99到最後就咁走咗, 佢又會call班2奶女去搵你bf分錢, 班2奶女咁出力可能就係為咗攞番之前借出嘅錢.

或者真係叫太99立遺囑囉, 咁太99就可以答佢"邊個對我好, 將來就會分多d俾佢", 佢再問又可以答到佢, 又可以睇下佢肯唔肯盡下責, 將來煩你bf都可以用太99遺願擋住.

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

而家太99仲健健康康, 精精神神, 叫太99自己快D去立 張平安紙, 免除後患

子爵府

嘩, 仲衰過細契!!
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唉...最慘既係太99唔肯立平安紙(佢古老思想覺得呢d野係咒自己死)

男友同我講番....0個日太99被佢地班賤人夾撃完之後....太99就吩咐我男友0係佢死後分10萬比姑姐....廢事佢地0係度嘈 :tongue:

我就叫男友搵機會問番太99究竟係本身想比10萬姑姐定係因為被迫咁做啦....如果係被迫咁真係唔洗分比佢囉....反正太99都無立平安紙....而所有積蓄都係0係佢同男友開既聯戶入面....到時太99一死左男友都即刻去提走晒d錢架啦....而且太99話從來無講過比姑姐知有個聯戶同埋入面有幾多錢既

不過男友都講到時要睇情況先會決定分幾多比姑姐喇....因為幫太99攪身後事都要一筆錢啦....佢地個個肯定唔會夾錢既....只可以0係太99個聯戶度扣啦

到時咪睇下攪掂晒之後剩番幾多錢....始終我男友獨力供養及照顧左太99咁多年肯定拎最大份架喇(成個聯戶既錢又0係我地手上)

仲有要睇埋阿姑姐到時咩態度啦....如果佢客氣d既可能我地都會分d比佢既....但如果佢又用埋d賤格既方法黎迫我地就一毫子都唔會分比佢

子爵府

好媽媽勳章

其實係咪睇得溏心風暴多...佢想點係佢既事...最重要你太奶奶佢自己點諗...d錢係佢...佢比邊個係佢話事...佢始終係太奶奶既女...係你男友既姑姐...始終係長輩...就算佢幾過份...你男朋友都無權出聲話佢...而且你男朋友出聲...只會比人話佢吼住太奶奶d錢...

[url=http://lilypie.com][img]

首頁

尾頁

跳至