烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

第一次焗蛋糕,有無媽咪可以教我

第一次焗蛋糕,乜都唔識
買左d用具同料,有無媽咪可以教我點做
要一步一步黎,我好蠢驚唔識

伯爵府

Re: 第一次焗蛋糕,有無媽咪可以教我

http://www.wretch.cc/blog/acintl&category_id=3936649

伯爵府

KITTY~我地一齊努力 ,老公都剛剛買左個打旦器比我,我吾可以衰比佢睇GA,我都想學整面飽,旦糕,呢到好多叻人GA

伯爵府

畀面勳章

BABALALA,kitty0502,我都要同你地一齊努力呀,我都好想可以有我成功嘅第一次

日本の平安を祈ります

伯爵府

唉,我叫我老公買個手JAR GE打旦器比我玩下,佢竟然買左舊好大GE有埋兜就咁放係到歌隻比我,唉

係呢,您地用咩磅呀??

伯爵府

畀面勳章

BABALALA 寫道:
唉,我叫我老公買個手JAR GE打旦器比我玩下,佢竟然買左舊好大GE有埋兜就咁放係到歌隻比我,唉

係呢,您地用咩磅呀??
BABALALA,唔好唉啦,你老公咁錫你未好囉
至於你話磅,我都係買咗個幾十蚊個
日本の平安を祈ります

伯爵府

我都係玩下JAMA

我想買個電子磅,$16X JA,針歌D我見都吾平,都要成佰幾蚊

伯爵府

畀面勳章

我都係玩下JAMA

我想買個電子磅,$16X JA,針歌D我見都吾平,都要成佰幾蚊
我買
日本の平安を祈ります

水晶宮

好媽媽勳章

hi,BABALALA & catmunmun
我尋日去掃左好多野 我買左個電子磅同攪拌器仲有d基本用具,你地今日整未呀?我想今日就試下整啦
我想整個黑森林蛋糕 你地會整咩先呀?我尋日買埋料返黎整,原來好平架,一包可以用幾次

水晶宮

好媽媽勳章

BABALALA
我尋日買左個電子磅都係$99咋
我都係玩下JAMA

伯爵府

減齡達人勳章

按此

有好多基本要知的技巧,又有片睇,又有食譜 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

遲 d 你就知道你老公無買錯, 因為(新手)整面包要搓好耐先成粉團, 我第一次學整面包時搓咗成 50mins, 怕怕了, 即刻攞老公之前買落的有埋兜的自動打發器用, (以前我都覺得無用gar, 收埋了它),好方面, 約20 mins便完成. 到時你錫你老公都錫唔切了!

PS 手 jar ge 打旦器 cheap cheap 哋自己買一個用住先, 老公買的那座打旦器, 暫時收起先(日後真的好有用ga), 老公好錫你, 唔好嬲他.

係呢,您地用咩磅呀??

伯爵府

cat.,
係wo,吾記得左日本城tim :mrgreen: 搵日去睇下先

伯爵府

kitty0502 寫道:
BABALALA
我尋日買左個電子磅都係$99咋

咁平,您係邊到買ga?
不過澳門好多野都貴過hk

伯爵府

畀面勳章

cat.,
係wo,吾記得左日本城tim :mrgreen: 搵日去睇下先
係呀,我見日本城都有好幾隻款,你有時間去睇下啦
日本の平安を祈ります

伯爵府

liuliu 寫道:
遲 d 你就知道你老公無買錯, 因為(新手)整面包要搓好耐先成粉團, 我第一次學整面包時搓咗成 50mins, 怕怕了, 即刻攞老公之前買落的有埋兜的自動打發器用, (以前我都覺得無用gar, 收埋了它),好方面, 約20 mins便完成. 到時你錫你老公都錫唔切了!

PS 手 jar ge 打旦器 cheap cheap 哋自己買一個用住先, 老公買的那座打旦器, 暫時收起先(日後真的好有用ga), 老公好錫你, 唔好嬲他.

我都未拆開舊野離研究ja

我老公係咁ga,叫佢買歌樣就走去買第樣
好似飛碟機咁,叫佢買個簡單ge比我,佢就買左個3合1比我,不過好彩,用得著姐 :mrgreen: ,5係我剎左佢

伯爵府

kitty0502 寫道:
hi,BABALALA & catmunmun
我尋日去掃左好多野 我買左個電子磅同攪拌器仲有d基本用具,你地今日整未呀?我想今日就試下整啦
我想整個黑森林蛋糕 你地會整咩先呀?我尋日買埋料返黎整,原來好平架,一包可以用幾次

kitty~我未整得住呀,因為未唸到整咩好,唸住整d最簡單ge,同埋我磅都未買

您咁勁,整黑森林,整完post上離比我地睇下wo

伯爵府

cat,咁您開工未呀?唸住整咩先??

伯爵府

畀面勳章

cat,咁您開工未呀?唸住整咩先??
我未開工呀,因為啱啱搬完屋,箱都未拆晒,我諗過多個寧禮拜拾好晒先,你呢?等唔等我先?不如一齊丫!
日本の平安を祈ります

水晶宮

好媽媽勳章

我係元朗買架 都好好用,今日我阿妹黎教左我整一次,都幾好食 好開心,好似大食會咁
咁平,您係邊到買ga?
不過澳門好多野都貴過hk

首頁

尾頁

跳至