跳至

首頁

尾頁

別墅

急急!有無人試過去粉嶺嘉福榮真小學面試小一

有無人試過去粉嶺嘉福榮真小學面試小一,會否與家長一齊見 or只見小朋友,要注意啲乜啊!請幫忙. thanks

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 急急!有無人試過去粉嶺嘉福榮真小學面試小一

szeching88,

不好意思, 我想問下題外話, 你第一round和第二round首選都填"嘉福榮真"嗎? 我都有交portfolio比呢間小學, 但至今都無收到任何call。

民房

新搬屋,我從網上得知嘉福榮真都不錯?我個ken仔也要搵學校,請幫忙幫忙!!

別墅

我兩次嘟喺首次自願,己通知得咗啦!希望各位媽咪,得償所願!

大宅

醒目開學勳章

Dear szeching88:

My Daughter 都得咗呀!!我兩次嘟喺首次自願!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

szeching88 & clumsy,

真"鄧"你地開心啦, 吾駛等到7/3心掛掛。 我想問下你地原先派左邊間小學? 八下姐

子爵府

me too

終於都鬆咗一口氣,本來派正覺蓮社@@"

咁應該幾時去拎返張小一註冊證呀
durby 寫道:

My Daughter 都得咗呀!!我兩次嘟喺首次自願!!

公爵府

想請教+8掛問下, 你地去面試使唔駛筆試架?

我聽有D 人去考直資又要筆試, 咩唔係GOVT 出左指引, 唔比考筆試架咩 ?-( ?-(

禁止訪問

公爵府

oliphi 寫道:
rabbitpiggy,
直資唔知係咪包括在內,其實培僑筆試係寫幾個字同油顏色,浸小就面試,反而私校就無筆試.但以我所知,d學校係走緊法律"拿",因為佢地話派位後,當小朋友係一年級插班生,所以可以筆試,唔知有無講錯!

thank you for your reply

如果真係咁..... d 辦教育既人自已都唔守規則, 點教好d 未來社會主人yong 呀

大宅

醒目開學勳章

Dear lo8189 :

Hurry up get it, 我一早已經拎返!!!!

別墅

Dear :durby
你咁快拎返註册証,乜唔喺3-july才能拿去嘉福榮真註冊嗎?

大宅

醒目開學勳章

我一知道有學校收就去咗先前註冊嗰間學校拿返個証等,七月三日去考倒嗰間學校註冊!!

首頁

尾頁

跳至