論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

係咪未o黎過hk打工o既工人...一定要借agent錢o架??

我想問...係咪未o黎過hk打工o既工人...一定要借agent錢o架??我個就o黎o既新工人之前係新加坡做過兩年...不過agent話佢都係要還錢...所以叫我開定7張期要俾佢喎...唔知係咪咁o既呢??

禁止訪問

Re: 係咪未o黎過hk打工o既工人...一定要借agent錢o架??

別墅

Re: 係咪未o黎過hk打工o既工人...一定要借agent錢o架??

咁我應唔應該開定期票俾AGENT呢??定係叫個工人自己攪掂呢???其他媽咪又係點做o架??

民房

唔應該開票俾 agent 架.
因為咁做係犯法架.
你要出糧俾工人,
唔係出糧俾 agent 架嘛.

不過如果你想幫個 agent,
你可以叫工人入錢後 fax 收據俾 agent.

民房

你照出$3400比工人,
每月出糧都一定要簽收,
AGENT應該比左張卡你地,
一出糧就叫工人去7-11交$3000
最好同佢一齊交
如果冇交既話,財務公司就會搵AGENT.....

複式洋房

我個agent都係要我開票比佢, balance先再比印印, 可能佢怕印印走佢數掛

大宅

pay to your yun yun only, your agent is no good

首頁

尾頁

跳至