產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

如何才是見紅及穿水?

我預產期在下星期, 我這幾日好似流月經一樣, 流出水, 要用衛生巾, 而今日特別多, 但又不是一次過好多流出. 而剛剛更見到好似見紅, 但是啡啡地色, 但抹掉時又好似紅色. 但又唔覺有陣痛, 咁我要不要入院?
我之前試過入院, 好悶, 我想有陣痛時才入. 咁應該點做? 唔入院會唔會有問題?

大宅

Re: 如何才是見紅及穿水?

都係入院check check好d呀!! 雖然係好悶, 但起碼知bb有無事吖麻!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

大宅

嘩,,
你都好大膽啵,,
流水流到要用m巾,,又流血都仲唔去醫院..
唔可以因為驚悶唔去架,,
如果bb有咩事咁點算,,
你都係快d去醫院啦,..

大宅

快d去醫院啦

大宅

2019勳章

多謝各位意見, 但我仲要收拾走佬袋先, 今晚夜點才入院.

大宅

三天見紅,醫院會同你催生.....無論有沒有陣痛..因為不知道是不是內裡其他地方出血..會對bb有危險
我是07年06月的新手媽咪,請多指教喔!

小豬豬於2007年6月3日20:45出世了,只是個六磅仔,體重小了點,但總叫健健康康!!  
滿月了,體重有8.5磅,大隻仔了一點點!!
兩個月人仔,有差不多11磅了!!
四個月豬豬,有14.5磅了,真係叻叻豬!!
六個月豬豬,有16.5磅,比別的 bb 高了一點喔!!

大宅

Belle3 寫道:
多謝各位意見, 但我仲要收拾走佬袋先, 今晚夜點才入院.

你下星期預產期,,而家先黎執走佬袋..
我真係好佩服你呢個媽媽呢,,
完全都唔擔心個bb同自己既..,,
如果突然生得咁點算,,

大宅

2019勳章

Ivtle,
我都是今天才開始放假 (前1後9). 我老公一直催我執走佬袋, 但我又覺得亞B冇動靜要出世 (感覺上), 所以一直拖, 現在都差不多執完, 沖完涼等埋老公返就走得.
我都祝自己順利. 多謝大家關心及意見.

首頁

尾頁

跳至