跳至

首頁

尾頁

大宅

大家個b改咗名未呀?

大家幫bb改咗名未呀? 我個蝦仔會叫[size=small]~~Yusuf~~呀!! 反而中文名就未改! 嘻嘻!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

男爵府

Re: 大家個b改咗名未呀?

我想叫個仔叫軒呀!!
不過仲未肯定

大宅

中文名temporary fixed - 叫 MO SHEUNG
English not yet fixed ar.....heehee~

大宅

我未有心水點算好? :-(

男爵府

2019新春慶豚圓

之前有朋友叫我要尊重62, 所以BB個名應該比62改, 但我話如果62改個名我唔鐘意, 結果唔用咪仲衰, 而且佢又冇話要跟族譜或幫BB改名, 所以我同老公諗到叫"敬希" 或者 "樂希", 因為我鐘意"希"字, 而家等62決定用邊個"希"啦.

男爵府

ellako99

個希字(音)我都鍾意呀!!!我都會諗定一,兩個有呢個字,同埋個言(音)都會諗定,再比人睇囉

大宅

Yusuf e個名都係我老公個爹地改架, 佢改咗英文, 所以中文就由我揸fit, 但我唸我都會跟番英文個音用個宇字, 而我本身都唸咗希, 軒, 卓, 皓, 柏e幾個字, 但硬係好似唔多襯咁, 老公又唔識中文所以完全幫唔到手............

男爵府

蝦仔媽媽

我諗住叫卓軒呀!!

大宅

卓軒都好好聽吖!!

因為我想用番個宇字, 所以我都有唸過卓宇e個名, 但我又覺得宇皓, 柏宇, 宇希, 宇軒都好好聽, 但當老公問我個有名有咩意思, 我又啞哂嘴.........(唸落又真係無乜意思喎!!) 所以個個都好似好好, 但又好似唔好............好煩哦!!

禁止訪問

男爵府

蝦仔媽媽

宇軒好听呀!!!我果時有個中學同學都係叫宇軒!!!我都鍾意嫁!!但听埋個姓,叫卓軒好听o的呀!!!hehehehe.......唔洗有意思,最緊要鍾意!!!

你老公都唔識中文,有咩意思佢都唔知呀!!!

大宅

因為我老公同62改個英文名時好注重個意思, 所以如果我改中文時佢亦都會問我係咩meaning, 因為佢唔想個英文名有意思但個中文就好似隔硬嚟咁, 所以好煩哦!!

但我好辛苦先fight到佢肯改比我改中文名, 因為初時佢猛話唔駛啦! 佢d friends 嘅仔女喺香港讀書都係無用中文名架啦...............吹脹!!

我老公識講中文, 但唔識寫同睇!!

pomuimui 寫道:
蝦仔媽媽

宇軒好听呀!!!我果時有個中學同學都係叫宇軒!!!我都鍾意嫁!!但听埋個姓,叫卓軒好听o的呀!!!hehehehe.......唔洗有意思,最緊要鍾意!!!

你老公都唔識中文,有咩意思佢都唔知呀!!!

男爵府

蝦仔媽媽

你住係db好耐嫁喇????咁你係咪有o左就已經無返工嫁喇??????

你幾歲呀?????

大宅

我諗住叫卓軒呀!!

我個豬bb都係叫卓軒呀, 我地姓黃o架, 你呢?
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

大宅

pomuimui :

我住咗DB差唔多3年, 所以都唔算好耐!! 不過我一有咗就無做lu! 而且因為係第一胎, 我唔捨得比人"臭", 所以我同老公講" 你忍吓啦! 到蝦仔出世之後, 我要"臭"仔呀! 咁你自己頂住啦, 到我捨得放低蝦仔時先出嚟幫你啦!" 之後我就奸笑.......

我而家25歲!

男爵府

十月變形記

你生o左嫁喇?????????

蝦仔媽媽

咁你之前做咩工嫁?????????

男爵府

蝦仔媽媽

咁我同你差唔多大咋喎!!!!

第時你bb一定好q嫁

大宅

pomuimui:

未呀, 我edd係7月19日呀, 不過卓軒呢個名已經諗好咗好耐, 如無其他更好的諗到, 我地決定用呢個名o架啦.
十月變形記: http://hk.myblog.yahoo.com/bibu-fish

男爵府

十月變形記

你唔會搵人改呀???????

咁咪比你用先一步囉!!! :-( :-(

大宅

pomuimui,十月變形記:

有乜所謂啫, 咁咪遲D又多兩個叫卓軒嘅靚仔囉!!

十月變形記

你唔會搵人改呀???????

咁咪比你用先一步囉!!! :-( :-(

首頁

尾頁

跳至