想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

很難過的日子

各位:

我新黎架.......我剛結婚三個月,都很想生小孩........
唔知今次會唔會中呢?......等待...很辛苦.......很辛苦
日子好難過......... :-(

大宅

Re: 很難過的日子

耐心一點吧, 孩子是上天賜予的, 一切要是天意.

我結了婚快四年了, 還在等......

先試試吧, 但不要過於緊張. 順其自然吧, 放鬆一點, 自然會有的.

別墅

yes... we got to wait...
I am waiting and waiting too
but M seems coming this week :-( :-(

大宅

siungau,

You only got marry for 3 months and that's very short time. Can't be too anxious about having child. More pressue you have, more difficult to get pregnancy. Just relax and it will come when timing is right.

男爵府

==> siungau

我都是新婚 3 個月左右,可以跟妳做個朋友仔嗎?

也明白是比較難輕鬆的啦,因為自己都是超級緊張 ... ... ... ... 如果妳仍後生還有時間去試,別添上太大壓力呀,妳看,這裡很多情況更差的姊妹還不是在努力嗎?所以加油,多點來聊聊天訴心事。 :mrgreen:

大宅

你唔好咁緊張啦,越緊張就越難有架啦,好似我初初咁就係太緊張,試第一個月就已經量體溫,第二個月用排卵紙,攪到自己好大壓力,仲要經期都亂埋,之後要睇中醫調理先得,到3月時,由於同老公一心諗住調理完身體先生bb,點知就bingo左啦,所以越唔諗係越易中架!

別墅

愷蔚.wohwoh...各位..........
我都知道自己過份緊張,亦都知要放鬆d先會較易受孕........但係自己就真係控制唔到........我都唔知點解哩排成日都見到好多孕婦同bb仔......自己又教幼稚園喎........越見就越想快d有....但係m小姐又有來的跡象........唉...... :cry:
我仲傻到日子都未夠就走去用驗孕棒去驗添.....驗完自己都覺得自己傻......

大宅

放鬆d啦,我以前就會做多d開心既野啦,睇戲唱k咁囉,唔好諗咁多呀!聽人講去學瑜珈都好架,心情都會舒服d!

大宅

siungau,

係啦, 唔知點解, 愈想要bb 愈難有, 仲要成日响街度見到大肚婆, 身邊既同事亦都一個接一個有bb, 仲要生埋, 真係眼冤, 唉......鬼叫自己個肚唔爭氣...... :-( :-( :-(

好心你未夠日子就唔好驗住啦, 啲驗孕棒咁鬼貴......

複式洋房

I waiting too .... ! hope can bingo .. !

男爵府

==> siungau

其實我跟妳的情況全完一樣,每次看見街上有孕媽媽時,偷望之餘還會幻想一下自己大肚的樣子。好傻瓜呀 ~ ~ 叫妳放鬆是很難的啦,因為我都做不到。唯有盡量,且不開心鬱住鬱住時便來找其他姊妹聊天。很有用的,因為大家有共同的目標、有共鳴,可分享很多有時連老公都不明白的感受。

八卦問問,妳還是年輕的嘛?如是,真的不用迫得自己太緊啊。

男爵府

==> vvcc

絕對同意呀,以前未打算要 B 時從沒想過 bingo 是如此困難的。我媽媽也說,上幾代的沒有甚麼排卵條量體溫,自自然然便大肚,現今生活環境及身體體質可真是變了。

有同事 8 月生,有好友 1 月生,我:還未有得生。

別墅

vvcc..wohwoh

我都知自己傻啦.....但係又忍唔住去驗喎......
我今年28yrs啦......又唔叫後生又唔叫太大年紀囉

不過係到有你地傾下都好好多啦.......

別墅

wohwoh:

咁你又幾大呀?學會放鬆係一門好高深的學問
我老公都驚我有左之後會仲緊張同神經質.....

男爵府

==> siungau

我 31 了,說急比妳更急!

老公大人沒憂心我 bingo 後會變得神經質,不過不用他說自己知自己事,哈哈。 妳平日的週期準嗎?妳說新婚 3 個月即試了 3 個 cycle?又有沒有吃或不吃點甚麼來養好身子?

大宅

唔知係度傾計,阻唔阻你地呢?我雖然叫做後生,但係我都用左差唔多成年先bingo到架,仲要我經期唔準架,你地都唔好比咁大壓力自己呀!我介左成年凍野啦,係耐唔耐飲下囉!其他野都冇介到!

男爵府

==> 愷蔚

點會阻呢,歡迎歡迎!

年紀輕都不容易 bingo 嘛,所以說,都不知為何上幾代話要就有。 有時想想都幾好笑,從前左避右避怕中招,唉,原來根本用不著那麼煩惱。

凍飲我都有戒,很久才喝少少,還有咖啡、奶茶、魚生都沒碰了。那麼,我想問這一年期間妳還有做過甚麼去助孕呢?

別墅

wohwoh.. 愷蔚:

咁我咪好差勁囉....我乜都無戒口呀.....凍飲...魚生都照食...

wohwoh:我都有同感....以前就怕中招.....而家想中都難呀!我都唔知叫唔叫準時..有時就30日,有時就40幾日....不過哩兩個月都係30日囉......
係呢,你係咪住元朗架??

大宅

我都算後生架,上年開始造人時我23歲,今年啱啱先bingo就24囉,所以後生都唔一定易中架。我剩係戒左凍野架咋,魚生都冇戒呀!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

有無小朋友是天意,我也等待了一年多,小產過兩次,又生朱古力瘤,還是得繼績努力。放鬆心情吧!你比很多人還要後生呢!

首頁

尾頁

跳至