跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

有冇2月13日出生的bb

如題

別墅

Re: 有冇2月13日出生的bb

my girl was born on 13Feb

別墅

我仔仔都係2/13出世架

別墅

我仔仔都是2月13日呢...你們bb條頸硬未呢 ?

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi, 我亞b都係2月13日出世, 佢條頸仲未完全ok! 仲差少少......你呢?
Fionbrian 寫道:

別墅

kasaki
我仔仔未可以完全放開手, 有時打直抱他還會頭fing fing.
不過當反轉他par在床時已識用手撐住和頭仔可以抬起.
你仔仔現在有幾多lbs和食幾多奶呢, 我媽咪話我仔仔肥所以會比其他輕的bb慢的.

kasaki 寫道:
Hi, 我亞b都係2月13日出世, 佢條頸仲未完全ok! 仲差少少......你呢?[quote]
Fionbrian 寫道:
[/quote]

別墅

Fionbrian :
係呀, 我亞b都係肥仔, 個頭好重架 :lol: , 我上次同佢去健康院磅係14磅(24/4), 依家佢食5餐5安半.
你得閒睇吓佢啦......肥b的blog

伯爵府

My twins were born on Feb 13 too. The boy weighs 17 lbs now and girl 14 lbs.

They don't like to drink milk very much now. I wanted to let them try rice cereal next week.

別墅

嘩, 龍鳳胎呀, 好羨慕呀, 你湊得辛唔辛苦呀, 有冇相睇呀? :-P

別墅

kasaki
你仔仔都幾好肉地, 我個仔現在有18lbs呢.. 你呢.
請問你在那區住啊. 有時間我地可以交住下心得呢.
同年同月同日生真的太好了.

kasaki 寫道:
Fionbrian :
係呀, 我亞b都係肥仔, 個頭好重架 :lol: , 我上次同佢去健康院磅係14磅(24/4), 依家佢食5餐5安半.
你得閒睇吓佢啦......肥b的blog

大宅

好媽媽勳章

siumachu
龍鳳胎,真係開心

我個女而家個大脾有成11吋,好似同個身唔合比例
如果我地既同年同月同日出世bb可以一齊聚下就好了

別墅

Fionbrian :
我要等到26號去健康院先知亞b依家幾重呀, 我住沙田架, 你呢?

別墅

kasaki
我都是在第一城那邊, 你呢?
你是不是去小嚦源健康院那兒勁多人. 我地今個星期五就去呢. 到時一定要問下謢士點解條頸未硬呢. 你仔仔開始食湖仔未呢 ?

別墅

Fionbrian :
我住愉翠苑附近d村屋架, 我哋都幾近喎, 我bb係响瀝源健康院覆診架......
佢未開始食糊仔呀, 等我媽咪叫我先比佢食呀, 我都唔知應該幾時開始食, 你bb開始未呀?

別墅

kasaki
我地那麼近, 遲下有機會約出來見下呢. 我地仔仔同年同月同日生真的好有意思.
我都無開始比他食糊仔. 但我會在他四個半月給他試下. 聽聞如果他早點食到對他日後進食固體食物很有幫坐的.

民房

我bb女都係2月13日出世,而家得13lb,好輕,有d擔心!

大宅

好媽媽勳章

拉西
我阿b今日去完健康院,有14.5磅,重你個b少少,姑娘話無問題,唔駛擔心

別墅

Fionbrian :
好呀, 有機會的話見下面啦~~
哈, 我今日返到屋企收到雀巢寄黎既sample呀, 估唔到我哋一講呢個話題就即刻有sample, 有兩包架, 一包係奶米, 一包係米, 不過我都係遲少少先試, 你有冇入雀巢會呀?

民房

請問除了雀巢外,還有其他牌子的米糊嗎?因為我在懷孕期間飲了雀巢脫脂奶後,勁出濕疹,我驚bb會敏感!

別墅

拉西 :
我問過人, 仲有一隻牌子~~亨氏, 但係聽聞呢個牌子係基因改造, 不過係聽聞唔肯定呀!

首頁

尾頁

跳至