自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇左虐老個宣傳片個心好唔安樂!

:-(

伯爵府

畀面勳章

Re: 睇左虐老個宣傳片個心好唔安樂!

主角伯伯個樣好可憐呀, 執完又比人掉出黎, 佢都一路執.....唉, 不過呢個社會好多呢d人 :cry:

個仔仲問我個伯伯做咩..........希望有人可以比呢個廣告感動到, 唔再虐老啦。其實老人家好可愛呢
http://www.edu-kingdom.com/?10928
教育王國個人空間

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

:cry: :cry:

別墅

silvia_ng 寫道:
主角伯伯個樣好可憐呀, 執完又比人掉出黎, 佢都一路執.....唉, 不過呢個社會好多呢d人 :cry:

係呀!都唔明d人點解咁都做得出!
小心世界輪流轉!

子爵府

我以前無諗過有“虐老“哩樣嘢....

我地真係要問心....教好下一代

唔單只話係"虐老" 個人嘅德行都好重要

大宅

子爵府

俾人掉晒d野, 個d咪算係小兒科囉~
之前睇新聞有d仲衰到拱個亞媽去做乞兒都有啦~
果d正人渣~
話晒果個都係亞媽or 老豆, 點可以咁樣對佢地架,
等第時佢d仔女都係咁樣對佢地就有報應啦~

silvia_ng 寫道:

個仔仲問我個伯伯做咩..........希望有人可以比呢個廣告感動到, 唔再虐老啦。其實老人家好可愛呢

珍珠宮

我細個都見過唔少虐老o既事!
好似隔離屋公公婆婆,佢地好窮,執 d 爛銅爛鐵去賣,間屋變左垃圾屋咁,一日買 $2 餸,後來阿公有病去左老人院,阿婆得番一個,幾年年三十,婆婆都叫我地預埋佢食年夜飯,咁我屋企人就比一大碗飯餸佢!!
但係最奇佢,佢地個仔係住樓上之 wor,我唔知佢有無比 $$ 佢地,有時都見佢個仔黎睇下o既,但連年夜飯都唔預父母 好似話個新抱唔鍾意佢地!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

大宅

2019勳章

:-( :-( :-(

伯爵府

:-( :-( :-(

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至