興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

想問下用$200-photoshop執150張相,貴唔貴呀?

洋房

Re: 想問下用$200-photoshop執150張相,貴唔貴呀?

u can ask them 執 what sin, some will lie to u. and if 100包哂相, is it all 150??? ok la
問號mama 寫道:
我個friend之前去影樓影完相,唔包執果隻,有成200張,之後都揀左150張,影樓收$200 for執相,另外$100包哂相,貴唔貴呀?

我唔識執相,所以唔係幾知價呀!

禁止訪問

Re: 想問下用$200-photoshop執150張相,貴唔貴呀?

洋房

actually, if you know how to use photoshop, then do with 150 pic, i think only an hr more. Also u can add more effect u like. If just 普通裁相,加soft, very simple. DIY la.
P.S. i never heard need to pay for that, mostly they need to do before printout.

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

執相每個人角度都唔同, 人地執未必o岩自己心水, 長遠計都係學識自己執相好d, 其實唔一定要photoshop, 而家好多圖像編輯軟件都好完善, $係其次, 如果你自己執呢150張相, 完成後你肯定會對呢方面有一定程度的掌握! 慳到$又學到野, 我會建議你試o下自己執!

侯爵府

畀面勳章

係囉~

自己汁...唔使被人屈!
拎果$150買本photoshop自學書,然後DIY...實際得多啦
網上面...又有大把online tutorial...

禁止訪問

洋房

gd gd,
first time may use much time to try, but after u know hoe to do it, it's very fast, as i always use it to remake my photo or add some special effect on it
問號mama 寫道:
你地講到我心郁郁呀!好啦,等我試下la.

但我係電腦百痴,我估人地用1個鐘搞掂既,我用2個鐘都唔止,anyway,我會試下又叫我個friend試下,起碼佢學識左好以教我吖嘛!

複式洋房

晒相前是不用執相的因現時的數碼沖晒機是會自動幫o的相校正光暗/對比等 - 即 photoshop 的 auto level 類似的工序。 $100 晒 150 張價錢算合理。

如果真係續張同你認真執, $200 執 150 張係好抵。 以我自已續張認真執的話 (如裁相, 調水平, 調光色, 調鮮銳度等), 150 張執成日都未必得。 但相舖應唔會咁做, 佢地最可能係跟你的要求用 set 好了的自動程序 (batch functions) 來執。 好的會續張先幫你睇o下水平有無問題, 然後 set 個 software 同你執晒佢。 一般就直接用 batch job 好快部腦就執好晒的相。

初次執相唔好就用 photoshop 因要花唔少時間學。 可以上網搵套 nEO iMAGING (光影魔術手) 或 photocap 來用, 合法免費的。 需然唔似 Photoshop 等圖像軟件咁強, 但普通執相的工能一 click 就得, 唔駛點學就做到。
[img align=right]http://images5.theimagehosting.com/P1040061-3s.JPG[/img]

男爵府

我就賴過野, 俾相舖執到我d相鬼五馬綠, 自此之後全部自己執, 哂相時同佢講要直出, 呢d野冇得懶, 畢竟執相呢家野真係好主觀, 後來轉左用dslr之後, 就慳番好多執相時間

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

其實你果d係咩相黎架 證件相定生活相 ?-( ?-(

要好睇你想執d咩喎,校光暗,校色,正常晒相鋪都做到啦,仲要唔駛額外加錢添。

我舊公司都有d咩影證件相包執既product,大約都係咁上下價錢,一般都係執返d光暗/偏色,仲有抹暗瘡囉

如果你講到$200執150張相,我個人就覺得唔會執到d咩喇,逐張黎執,都要時間精神架喎 我老細試過執一張全家福,要整走一個人,再將隔離果個移返落個空位度,須時差唔多一個月,收左人$1000喎,只包晒一張8R咁大把

侯爵府

畀面勳章

h.mama,

>>我老細試過執一張全家福,要整走一個人,再將隔離果個移返落個空位度,須時差唔多一個月,收左人$1000喎,只包晒一張8R咁大把

嘩!貢大工程仲要搞成個月只收人1K...咪益左人囉!蝕晒大本啦?? ?-(

水晶宮

2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

ChunChun_Daddy 寫道:
嘩!貢大工程仲要搞成個月只收人1K...咪益左人囉!蝕晒大本啦?? ?-(

都唔算好大工程,因為background係plain color,線條簡單,都唔算難執,其實佢係趁夜晚收左鋪黎整姐,日頭要打相,邊有時間喎 唔係都唔駛咁遲起貨啦 :mrgreen:

洋房

next time ask me help u, 200 ok la
haileymama 寫道:
[quote]
ChunChun_Daddy 寫道:

都唔算好大工程,因為background係plain color,線條簡單,都唔算難執,其實佢係趁夜晚收左鋪黎整姐,日頭要打相,邊有時間喎 唔係都唔駛咁遲起貨啦 :mrgreen: [/quote]

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
醒 世 文 ... 2 3 4 5 6 .. 40