自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

個女8歲發育??

請問各位媽咪我個女今年8歲讀二年級佢話個左邊乳房痛及發現有腫脹右邊沒有糸唔係發育??
[img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/27.gif[/img][img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/41.gif[/img][img align=right]http://www.new-kingdom.com/dz/images/avatars/42.gif[/img]

珍珠宮

熱血金章

Re: 個女8歲發育??

應該係, 我個女就9歲開始. 我已經唔比佢飲牛奶, 只是一星期一次. 我唔想有太多激素.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

大宅

雖然我無女,但我聽我朋友講過而家d小朋友有d好早發育

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

8歲發育太早勒, call 家庭 e 生問下好 d.

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我小學時有個同學 9 歲來經, 而且已經要戴 bra bra, 當時其他同學都覺得佢好奇怪, 因佢體型上同大人無乜分別

況且 e+ d 小朋友早熟, 驚的話問問 e 生好 d.

伯爵府

畀面勳章

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我女8歲幾都開始發育

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我個女女9歲多d開始發育(見到個胸開始脹起)
11歲來經
我諗係
而家d食物改變基因造成
一係呢而家d小朋友吸收過量營養

大宅

飲牛奶多是不是原因之一呢?
我個小朋友以前日日一支, 而家怕太多激素, 搞到佢完全唔敢飲

男爵府

好媽媽勳章

我女兒7歲時右胸都是有硬塊,佢話有小小痛,之後看醫生,醫生話係假發育,因為現在的食物有太多激素,醫生叫唔好食咁多肉,由其是雞亦,之後我唔比咁多肉佢食,幾日後硬塊便消失了,而醫生話只要不是有經期就不是大問題,因一有經期就無得再長高,不過如果你擔心,就去看看醫生起碼自己安心啲

首頁

尾頁

跳至