論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

如果印印睡廳,你會開冷氣嗎?

你地會点做?
唔開好似好唔人道, 開就電費好貴! 点做好? Pls help!!!

大宅

牛年勳章 好媽媽勳章

Re: 如果印印睡廳,你會開冷氣嗎?

I just switch on the fan,my bun bun is ok wo!
she ask me no need to open la!!

u only open the fan is ok la! she don't like to cold la!

大宅

牛年勳章 好媽媽勳章

I just switch on the fan,my bun bun is ok wo!
she ask me no need to open la!!

u only open the fan is ok la! she don't like to cold la!

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實唔開冷氣點會唔人道呢? 印同賓既國家氣溫仲高過我地 佢地都唔一定有冷氣 同埋佢地慣左熱帶地方 係好怕凍既 其實風扇係夠架喇~
Ian1884 寫道:
你地會点做?
唔開好似好唔人道, 開就電費好貴! 点做好? Pls help!!!

大宅

fan is good enough for them!

侯爵府

你估依家hk家家戶戶個廳都有冷氣既咩, 起碼我99屋企就無啦, 佢工人都係訓廳, 都無冷氣, 姑9, 99, 房有冷氣, but都吾開

珍珠宮

2024年龍年勳章

好奇一問﹐如果佢睡廳﹐咁夜晚想睇埋「洗冤錄2」才睡﹐佢是否要等到做完才有得睡?

侯爵府

PaPa 寫道:
好奇一問﹐如果佢睡廳﹐咁夜晚想睇埋「洗冤錄2」才睡﹐佢是否要等到做完才有得睡?

乜你吾知, 依家好多人, 自己房都有部tv既咩?

大宅

我諗睇情況囉, 好似我咁我住頂樓加上下午西斜, 唔開冷氣真係好難頂架, 雖然佢自己一間房我都照開比佢, 我都肉赤d電費架, 不過諗住算啦都係最熱呢2個月開姐

大宅

我都打算唔開冷氣比個工人,d 印傭會唔會怕蚊咬架。
因我屋企夜晚唔開冷氣,就會有蚊、昆虫飛入嚟。

珍珠宮

2024年龍年勳章

hinhinmummy 寫道:

乜你吾知, 依家好多人, 自己房都有部tv既咩?

我知﹐如果好似我咁樣房裏無電視﹐點呢?

民房

I WILL NOT OPEN FOR HER, BECAUSE SHE IS WORK THE JOB IS THAT HK EVERY JOB HAVE AIR COND. I DON'T THINK SO.

侯爵府

kikibb女

sorry似乎離左題, 但見到好多toipc, 你post既message 都用左大階...............看得好幸苦, 可吾可以轉返用細階呢?

KIKIBB女 寫道:
I WILL NOT OPEN FOR HER, BECAUSE SHE IS WORK THE JOB IS THAT HK EVERY JOB HAVE AIR COND. I DON'T THINK SO.

洋房

我都係住頂層.但係我印張綿披仲未肯收起

別墅

好難一概而論, 好似我朋友住得高, 唔開風扇都風涼水冷, 我就住得低, 個廳好似蒸籠咁. 真係要睇返實際情況喎.

洋房

其實我住頂層屋企熱到我生熱非攪到我好似細路仔.if出邊30c我home高3c.但係佢話我屋企暖喎

別墅

小荻媽咪
我都認同你嘅講法,仲有我試過佢開咗冷氣之後,瞓到死豬,叫都唔醒,佢個次仲lock咗門,我入唔到屋,氣死人
小荻媽咪 寫道:
其實唔開冷氣點會唔人道呢? 印同賓既國家氣溫仲高過我地 佢地都唔一定有冷氣 同埋佢地慣左熱帶地方 係好怕凍既 其實風扇係夠架喇~ [quote]
Ian1884 寫道:
你地會点做?
[/quote]

大宅

ballchi 寫道:
我都係住頂層.但係我印張綿披仲未肯收起

我個印又係唔肯收起張被,佢同亞b一間房,我話太熱了,開風扇都唔夠,不如開冷氣,但佢話自己唔涼得冷氣。咁咪熱死亞b?你地話點好?
[size=large]晞晞影樓照http://www.studio123.hk/onlinealbum/2007-04-12/jonathan.html
晞晞Blog:
http://www.baby-kingdom.com/?27606

大宅

我覺得...如果你真係覺得唔人道﹐就開俾佢啦﹐做人要對得住自己。
我呢﹐就無覺得唔人道﹐所以唔會俾佢開

男爵府

但我同我的印印傾開近來天氣好熱, 她是印尼都好熱, 但好好風, 晚上訓覺好舒服, 因種有好多樹, 所以比較涼, 但香港高樓大廈多, 每戶都開冷氣,所以熱得來好局好辛苦, 我都同意她的說法, 因去菲律賓旅行時雖然熱, 但都無hk咁辛苦,起碼有風 所以我都有比工人開冷氣。

首頁

尾頁

跳至