跳至

首頁

尾頁

大宅

仲有無bb肯乖乖目訓低換片?

我阿女唔會乖乖目訓低....
有時俾支藥膏或者會目訓低一陣...
咁你地呢? 用咩方法令bb乖乖就範?

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

Re: 仲有無bb肯乖乖目訓低換片?

Hebe一除片都會反黎反去ga,要一路同佢講換片片,換片片咁lo 咁佢都會乖乖地既..but都要快身

水晶宮

哈哈!我都係俾支cream或其他東西過 Bosco楂手,分散佢注意力,跟住全速開行turbo換片,如果唔係佢又反來反去,無晒佢符!

男爵府

louis之前一除片都會反黎反去架.... 跟住我咪俾張濕tissue佢揸住囉,佢就會乖乖地啦∼

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

me 2 me 2 !!!
happyty 寫道:
哈哈!我都係俾支cream或其他東西過 Bosco楂手,分散佢注意力,跟住全速開行turbo換片,如果唔係佢又反來反去,無晒佢符!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過,但samsam會攞來食.
joesimage 寫道:
louis之前一除片都會反黎反去架.... 跟住我咪俾張濕tissue佢揸住囉,佢就會乖乖地啦∼

大宅

係呀, 我又係要比野佢渣住先得, 有時濕巾, 有時尿片, 有時叫佢望燈燈咁囉.

別墅

me 3, 係唔係要轉輕鬆穿呢

shingwai 寫道:
me 2 me 2 !!! [quote]
happyty 寫道:
[/quote]

洋房

我都係俾呢D嘢亞B玩,但唔係次次都得,佢有時係都要企起身,每次換片都要同亞B角力
其實可唔可以用輕鬆穿

複式洋房

jason都係一換片就會反黎反去,我都係搵玩具比佢分散佢注意,不過一定要好快換到如果唔係,就好頭痛....唉....

洋房

唔止換片, 次次沖完涼就好似
同佢大戰0甘先著到衫同換片

民房

我matthew豬宜家十個半月大,佢由初生至今都乖乖俾我哋換片。不過,近呢一個月多左一個動作,"自我檢查"......姑姑仔喇
Qline :-o o :tongue: :giveup: :sleep: :verycold:

別墅

我個B次次都會不停咁郁,唯有每次都打佢大脾仔(當然係細細力果隻),佢先會定D咋....

子爵府

ME 2
BBIJ 寫道:

大宅

奀奀豬0702 寫道:
ME 2[quote]
BBIJ 寫道:
[/quote]

完全係好似我咁做係害佢咁....
勁鍾意坐係到...唉...............
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/sdS7Tu6BGRmFS7FR27g05Q--_1/blog/20070418020436349.jpg?ib_____DK7gKK5zp

大宅

唉~~~~我個 Varian 又係咁呀~~~~ 一放平佢就好似有針吉咁,即刻彈番起身 玩具又唔得,出動到私伙手電,都一手 "pat" 走 :cry: :cry: :cry:但最近比我發現佢勁鍾意睇 "旺旺" 嘅所有廣告,於是乎我就錄低晒,等到要換片/換衫時就 play 比佢睇 果然可以定到 2-3 分鐘!

"旺旺"-----你係得嘅

大宅

似喎我呀bb都係呀.有饅頭仔個廣告.
等我試下先.
http://us.f6.yahoofs.com/hkblog/sdS7Tu6BGRmFS7FR27g05Q--_1/blog/20070418020436349.jpg?ib_____DK7gKK5zp

首頁

尾頁

跳至