跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人有咗BB後多咗好多粒粒呀?

唉!我自從有咗到而家,就多咗好多暗瘡,額頭(大量)、面頰(少量)、心口(大量),最慘就係今日發覺連下巴都多咗好多細細粒呀!
美容師話唔可以搽暗瘡藥膏,包括消炎水,話呢啲產品含有樟腦,對BB唔好!
請問各位有咩解救辦法呢?你地有冇成日出粒粒呀? :-( :-(

民房

Re: 有冇人有咗BB後多咗好多粒粒呀?

你更係陀仔,咁大變化!

保持清潔,唔好咁緊張,relax,食野清d.陀定會好d. 照去美容院,搵d natural product 用!

最緊要放鬆,好快無事!祝平安!
http://lilypie.com/create_baby_days.php[/img]

別墅

我本身D皮膚都幾好, 不過自從有左兩個多月起就有粒粒了, 雖然唔係大粒但都唔係咁慣law..我有搽暗倉膏架 ---> Shishedo 個支law.. 超小 in blue colour ga.. should be no side effect ge...

大宅

我都係多左好多"粒粒",額頭,面面及心口都有。全部細細粒,係油脂但又唔係喑瘡! 有時熱,心口仲會痕tim

大宅

我又係,發現有左無耐開始生暗瘡,一堆未平一堆又起.............. 仲要加埋敏感.................... 勁灰,覺得自己超醜樣,每個星期返office一次,每次同事都話 -- 又唔同左樣

複式洋房

咁你哋係咪都陀仔呀?我係陀仔呀!
我成日都話佢係衰仔,攪到我咁多粒粒!
你而家額頭同埋下巴又有幾粒嘞! :-(

大宅

陀仔係皮膚差d架.
你淨係得額頭同埋下巴有粒粒,
咪好囉,我起晒濕疹呀... :-( :-(

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 有冇人有

如果陀囝皮膚差都無所謂,點解我陀囡皮膚都咁差。:-( :-( :-(
我額頭同埋下巴有暗瘡粒粒,仲有濕疹,圍住胸下的濕疹仲嚴重,一個w字,又痕又痛。 :evil: :evil: :evil:

大宅

我覺得有左bb令到皮膚有變化, 唔係純粹因為陀仔 or 女既關係, 主要係因為懷孕後既生活習慣 & 飲食既變化影響.

我好多朋友陀仔, d皮膚都無問題架, 我上胎陀女開頭, 都有生幾粒瘡, 因為有工作壓力 & 又鐘意食焗飯/焗意粉 (熱氣d麻).

水晶宮

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唉...我有左bb 之後d 皮膚變到好差呀,我己經無食d 咩熱氣野ga 啦,都攪到成面粒粒,毛孔又粗晒!!唉..facial 都無用呀!!激死我喇!!

別墅

我都生左濕疹呵,係肚臍對上,唔知因為大肚褲問題定其他野,總之好鬼痕,最近塊左面仲起埋粒粒添~~跟住係私家度照到原來係仔仔,好che~~

dkbaby 寫道:
如果陀囝皮膚差都無所謂,點解我陀囡皮膚都咁差。:-( :-( :-(
我額頭同埋下巴有暗瘡粒粒,仲有濕疹,圍住胸下的濕疹仲嚴重,一個w字,又痕又痛。 :evil: :evil: :evil:

禁止訪問

大宅

我額頭都有生酒米...皮膚好乾.而且都有生濕疹,喺盤骨位.不過好輕微果隻,搽左2日藥就好返喇.醫生話懷孕期間荷爾蒙影響就有機會有濕疹.不過我第一胎冇試過.

首頁

尾頁

跳至