產前產後

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

有無孕婦bb係你肚成日打c egg?密唔密?

成日係同一位置跳下跳,我估係打c egg囉..

大宅

Re: 有無孕婦bb係你肚成日打c egg?密唔密?

係呀...係打司egg呀...正常呀...無事...我嗰陣都係咁..
luckyQ 寫道:
成日係同一位置跳下跳,我估係打c egg囉..

大宅

原來一下一下咁跳係打c egg呀,,
我研究左好耐都唔知點解,,
而家終於真相大白啦..

複式洋房

哈..哈..一直都唔知點解,跳得好有節奏,打拍子咁,原來係打c egg :mrgreen:

複式洋房

哈哈,,我都有這種情況呀..好搞笑。

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原來係咁..唔講唔知真係

大宅

咁同郁手郁腳有何分別? 打 c egg 算唔算胎動?

Thanks!

洋房

twice per day and 2-3 mins per each time

子爵府

2019勳章

有呀!我bb 成日打c-egg 的!
一日打幾次,每次打十分鐘左右
好可愛的,通常佢打c-egg 我就會叫老公來摸下,佢都話好得意!

我bb 打c-egg 無定時間無定位置..有時可能佢個肚近住肚皮,我就feel到佢打得好大力,成個肚彈一彈咁;有時佢個身可能在我個肚深處,就感到細力d,我叫老公來摸都未必摸到。

打c-egg 都係胎動黎架 (我問過醫生),可以數埋。

別墅

我bb都成日打c-egg架,一日2-4次每次3-5分鐘,問過醫生,佢話系正常。不過我問過我弟婦,佢生左三個但話無試過feel到阿b有打c-egg情況,問我姑仔(兩子之母),又話無,最後問埋我表姐(佢生左一個),都系話無。

依家我反而有d擔心系咪bb個胃“淺”,所以成日“逐”親,動不動就打c-egg?

複式洋房

唔好自己嚇自己啦,既然e生都話正常咪ok囉; 可能妳d親戚都唔知bb响肚裡面會打c egg呢

Fatsa 寫道:
我bb都成日打c-egg架,一日2-4次每次3-5分鐘,問過醫生,佢話系正常。不過我問過我弟婦,佢生左三個但話無試過feel到阿b有打c-egg情況,問我姑仔(兩子之母),又話無,最後問埋我表姐(佢生左一個),都系話無。

依家我反而有d擔心系咪bb個胃“淺”,所以成日“逐”親,動不動就打c-egg?

大宅

我就未分到呀b係唔係d c-egg的感覺 我就幾次照u/s都見到呀b 打c-egg 11weeks 已經打喇 聽講係呀b學呼吸woo and e生話 係好正常架 bb 打c-egg. so 唔洗擔心

大宅

醫生話如果個肚好有規律咁跳係有兩個原因,一個就係阿b打c egg,另一個就係因為阿b壓住

大宅

我都有呢個情況出現,我都是用打C EGG呢個形容詞來話俾人聽他宜家的郁動...

http://www.lifeconceptshk.com/

子爵府

好媽媽勳章

細b係我個肚時,最尾兩個月,晚晚十點幾就打c egg,一直持續到出世為止 好攪笑

複式洋房

原來呢d係打c egg,我依家都係最尾o個個月,亞b都係每晚你度打c egg

大宅

我初初都唔知亞B做咩,我仲同老公講,亞B d脈搏點解咁勁,跳到我個肚皮都feel到,原來係打c egg,我亞B 每日都有打喎,有時一日兩至三次,正唔正常架 ?-( ?-( ?-(

別墅

我個b係肚時都有成日打c egg,,我睇書都話bb係肚度打c egg係好正常,,好多人都會咁架,,但就唔知點解會咁,,直到有一次我諗住問下醫生,,唔知點解我無問私家個個醫生,,反而諗住問政府個個,,點知一問個醫生佢就同我講bb係唔會打c egg架咁喎,, 只係bb係度手腳動喎,, 我話唔同手腳動個種,但佢都係話無打c egg喎,, 我想問你地係問私家定政府醫生架,,我睇書話外國醫生硏究過話係會的!!仲有bb係肚度有成日打c egg,,到佢而家出左世都係成日打c egg

大宅

kenix
我係問私家醫生既
我阿b而家係我個肚成日打c egg,咁係咪多數出

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 叻叻勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 育兒性格勳章

我都係私家醫生講我聽係會打c-egg架, 我個b每日都會打3次左右c-egg, 每次10-15分鐘啦~ 醫生話bb打c-egg係因為佢係度學呼吸。

首頁

尾頁

跳至