心聲留言

跳至

首頁

尾頁
vikky 該用戶已被刪除

******有無粵曲高手係度????我開始學人唱粵曲hahaha

Re: ******有無粵曲高手係度????我開始學人唱粵曲hahaha

公爵府

大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: ******有無粵曲高手係度????我開始學人唱粵曲hahaha

我阿媽以前都學過幾年, 當年都有去d社區會堂表演下, 至於八和會館都係d師姐出馬.

如果係認真想學就一定要學啦, 因為要數嘛, 查實我都唔太知, 我阿媽學"子喉"的.

如果係初學, 可去d社區中心學, 到真係有興趣先搵d師傅教, 不過學呢d都唔平, 因為要長時間浸淫, 加上你唱o既時候有晒好多樂器師傅伴奏, 佢地都要支人工.

vikky 寫道:
係咪一定要學丁版o架

大宅

我就唔係高手,不過我阿媽就教人唱粵曲既,我聽佢講過話D學生平時操曲約$80-$100一支曲,已包埋玲玲茶茶伴樂架啦!
[img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

洋房

我家姐勁鍾意唱粵曲,參過下d比賽,都攞下過獎,佢不時都同
不同曲友係d社區會堂演出,見佢都學得很開心

首頁

尾頁

跳至