跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇0601媽咪都用緊蒙特梭利教學法

如題

伯爵府

Re: 有冇0601媽咪都用緊蒙特梭利教學法

b_lsh,

有呀, lobor, zitaeric, littlepigmom..zero.等等.. 我地喺教育小組"混齡":mrgreen: 傾呀.

你想.....???

大宅

對小朋友有咩幫助咖?

伯爵府

NaNami 寫道:
對小朋友有咩幫助咖?

NaNami

請看以下thread
采用蒙特梭利教育法的家長,你們最終對小孩的期望是什麼呢?

要了解一下, 有一个好好既web site:
蒙特梭利居家教育網站

大宅

Happy小米!
Thanks

大宅

Happy小米:原來我峰峰(細仔)同你個仔差一日咋!
你仔仔係邊度出世咖?而家識講野未呀?

大宅

我在ymca見到有cert讀,但成萬幾蚊,雖然為了小朋友但使咁多錢都唔係好值,所以放棄。

大宅

rainbow
go to 教育小組 look for montessori topics for other sources -- e.g.,
兒童無X
CUHK SCS 校外課程,
上網search 都有好多sources 尤其台灣同大陸都有好多.

Try this link
不過我都仲係知d唔知d

在愛中成長,才懂愛別人!成長短片  成長拾趣

別墅

RAINBOW,

妳可以先上'兒童無限'的家長班了解左蒙特梭利教學法先, 我個人就覺得好正好值得囉, 同時可留意'教育小組'有呢個TOPIC, 可以分享吓大家的見解.

http://infinitychildren.com/chi_program.aspx

由於為在職媽, 唔多時間回答, 只可參與睇多過答. SORRY!

伯爵府

NaNami,

法國e院, 你 ?
佢講单字law, 如apple, orange, belt, ball, 蕉..媽媽, 爺爺, dad dad..咁law.

NaNami 寫道:
Happy小米:原來我峰峰(細仔)同你個仔差一日咋!
你仔仔係邊度出世咖?而家識講野未呀?

首頁

尾頁

跳至