跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 有關安基司問題

Mandyfung:

其實我都有入過安基司門口兩次, 個兩次都係問有無學位, 我記得第一次係著牛仔褲同T恤入去詢問處, 佢地首先會"掃"一次你個身著咩杉, 個次佢地d態度好似好了不起, 當時我老公無內度去, 淨係係門外同阿仔望住我入去, 我老公話當我問完走出來時, 佢地好似咀"妙妙"甘, 我就知道佢地係"先敬羅衣後敬人", 另外第二次我吾係著牛記, 著得好d, 我入度去, 佢地既刻笑晒甘答我d問題, 有好欣勤甘叫我填住表先, 同第一次完全兩種態度, 跟住我諗, 如果阿仔真係係度讀, 咪要日日"盛妝"打扮先去湊番學放!!Anyway,你吾好甘嬲啦, 呢個世界係甘殘酷架!!你要諒解下佢地d裝修甘靚, 就知道佢地佢d客都有要求啦!!(講笑) :lol: :tongue: :tongue: :tongue:

另外, 最後我想知有無比小朋友讀呢度呢??

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我次次都係"師奶裝"去學校, 無打扮 (識我既媽咪都知 ), 我又無被人白眼喎?!

不過, 我同意每人睇法同感覺都唔同.....

唔好咁嬲啦, 覺得唔好/唔適合咪選另一間囉, 最緊要自己覺得好嘛!!

別墅

Yu Yu Mother:

因為我當係第一次接觸呢間學校, 佢亦都係第一次接觸我, 當然係吾知我其他, 而比較你地係讀佢地間學校, 佢時常見到你, 就吾會有被人白眼問題, 客觀黎講, 我都有打電話問佢地d野, 佢地既態度好好, 但真人初次亮相就會"掃"下你d打扮, 因為佢地吾係一開始就知我會吾會比小朋友係度讀, 我就覺得有少少問題, 仲係我老公親眼見到, 佢地當我面時無野, 但令轉背比我老公見到佢地甘(咀"妙妙"), 都幾"門面"功夫, 不過我都覺得只係一個半個員工會係甘, 吾可以話全部都係, 正所謂每度地方梗有好同吾好既人一樣道理!!

水晶宮

Desmond520 寫道:

因為我當係第一次接觸呢間學校, 佢亦都係第一次接觸我, 當然係吾知我其他, 而比較你地係讀佢地間學校, 佢時常見到你, 就吾會有被人白眼問題, 客觀黎講, 我都有打電話問佢地d野, 佢地既態度好好, 但真人初次亮相就會"掃"下你d打扮, 因為佢地吾係一開始就知我會吾會比小朋友係度讀, 我就覺得有少少問題, 仲係我老公親眼見到, 佢地當我面時無野, 但令轉背比我老公見到佢地甘(咀"妙妙"), 都幾"門面"功夫, 不過我都覺得只係一個半個員工會係甘, 吾可以話全部都係, 正所謂每度地方梗有好同吾好既人一樣道理!!

Desmond520,

老實講, 我第一次攞申請表時都係師奶裝+涼鞋 (唔返工時鍾意relax d).... hehe, 唔好笑我.

你講得好好呀, 又唔會一竹竿打一船人......我同意你講法, 每處地方都有好/唔好既人. :mrgreen:

我之前參觀其他幼稚園都有咁既經歷, 所以真係好睇當時人自己既感覺. Anyway, 最緊要揀間自己鍾意既學校啦~~~

別墅

甘你介吾介意講我知係邊間學校, 因為連我都試過有其他學校都有甘情況, please pm for me, THX!! :-P

水晶宮

Check PM la.

大宅

無論點都好,我個心都幾亂,究竟應該比小朋友2月開學還是再申請第二間呢!老實講,我係想比bb番n1學

水晶宮

[quote]
QQSS 寫道:
無論點都好,我個心都幾亂,究竟應該比小朋友2月開學還是再申請第二間呢!老實講,我係想比bb番n1學

男爵府

Desmond520 我不是嬲,我沒有嬲,因為這校是點都不關我事,因為我沒有幫囡囡報名(當時我同老師都係穿牛仔褲同T恤).只是早幾日同姑奶飲茶時,姑奶講,她好失望,交晒錢都打算轉第二間.我姑奶都好喜歡穿牛仔褲同T恤,但不等於他們無錢.
Desmond520 寫道:
Mandyfung:

其實我都有入過安基司門口兩次, 個兩次都係問有無學位, 我記得第一次係著牛仔褲同T恤入去詢問處, 佢地首先會"掃"一次你個身著咩杉, 個次佢地d態度好似好了不起, 當時我老公無內度去, 淨係係門外同阿仔望住我入去, 我老公話當我問完走出來時, 佢地好似咀"妙妙"甘, 我就知道佢地係"先敬羅衣後敬人", 另外第二次我吾係著牛記, 著得好d, 我入度去, 佢地既刻笑晒甘答我d問題, 有好欣勤甘叫我填住表先, 同第一次完全兩種態度, 跟住我諗, 如果阿仔真係係度讀, 咪要日日"盛妝"打扮先去湊番學放!!Anyway,你吾好甘嬲啦, 呢個世界係甘殘酷架!!你要諒解下佢地d裝修甘靚, 就知道佢地佢d客都有要求啦!!(講笑) :lol: :tongue: :tongue: :tongue:

另外, 最後我想知有無比小朋友讀呢度呢??

大宅

YuYumother:
多謝你既意見,我會再考慮下,我知英藝仲有位,但我老公又想2月先比小朋友入學。
係呢!O甘你都係三年抱兩既媽媽嗎,我仲有個細仔3個月,TAKE CARE兩個,你覺得辛苦嗎

水晶宮

QQSS 寫道:
YuYumother:
多謝你既意見,我會再考慮下,我知英藝仲有位,但我老公又想2月先比小朋友入學。
係呢!O甘你都係三年抱兩既媽媽嗎,我仲有個細仔3個月,TAKE CARE兩個,你覺得辛苦嗎

QQSS,

唔好咁客氣啦~~~ 有問題大家攞出黎研究下啫!!

我都唔算3年抱兩, 我大女3歲半時細仔先出世. Take care兩個都幾辛苦架.....

我覺得生得小朋友真係預左所有時間比哂佢. 我地除左平時check功課陪溫習之外, weekend仲要陪佢去課外活動. 基本上無哂自己時間, 不過睇住佢一日一日長大, 都好enjoy既~~~

大宅

YuYuMother:
你係full time mum嗎

首頁

尾頁

跳至