自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

涉 及 「 索 K 」 的 女 學 生 家 長 將 責 任 推 到 學 校 去

家 長 卸 責 : 校 風 唔 好

「 我 個 女 以 前 好 乖 , 係 間 學 校 校 風 唔 好 , 畀 同 學 帶 壞 。 」 涉 及 「 索 K 」 的 女 學 生 家 長 , 昨 將 責 任 推 到 學 校 去 , 校 方 則 對 事 件 採 迴 避 態 度 , 未 有 公 開 回 應 。 至 於 該 校 的 學 生 , 竟 以 「 毒 品 校 園 」 來 形 容 學 校 。
據 稱 , 粉 嶺 官 立 中 學 是 區 內 出 名 麻 煩 的 學 校 , 警 方 不 時 到 訪 , 昨 4 名 女 生 被 揭 發 「 索 K 」 後 , 家 長 趕 往 醫 院 了 解 情 況 , 一 名 女 生 的 母 親 知 道 女 兒 吸 毒 , 表 現 激 動 、 即 時 眼 紅 紅 , 稍 後 丈 夫 趕 至 , 怒 氣 沖 沖 向 妻 斥 責 : 「 你 點 X 樣 女 ? 」
稍 後 他 行 出 急 症 室 抽 煙 , 他 聲 稱 : 「 我 乜 都 唔 知 , 我 都 冇 X 理 佢 ( 女 兒 ) 好 耐 , 以 前 佢 冇 咁 壞 。 」 他 表 示 , 該 校 校 風 有 問 題 , 女 兒 自 入 讀 該 校 便 變 壞 。 該 校 校 長 余 瑞 堯 , 在 電 話 中 以 學 生 健 康 為 由 , 不 評 論 事 件 , 又 指 該 4 名 女 生 沒 有 曠 課 及 嚴 重 問 題 。 另 外 , 一 名 中 三 學 生 稱 : 「 呢 間 學 校 北 區 出 名 , 係 毒 品 校 園 , 差 佬 成 日 。 」 本 報 記 者

你自己作為家長都粗口爛舌又點會教得好個女,唔好賴人喇

男爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

Re: 涉 及 「 索 K 」 的 女 學 生 家 長 將 責 任 推 到 學 校 去

作為家長都粗口爛舌又點會教得好個女,唔好賴人喇!!

禁止發言

好媽媽勳章

Re: 涉 及 「 索 K 」 的 女 學 生 家 長 將 責 任 推 到 學 校 去

別墅

養不教,父毋之過

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

wjd 寫道:
養不教,父毋之過

yes...

男爵府

佢亞媽係未 ?-( ?-(

大宅

正垃圾

侯爵府

侯爵府

佢知唔知咩係 "身教" 嫁...

咩家長黎嫁~

子爵府

軒軒媽咪~ 寫道:
佢亞媽係未 ?-( ?-(

大宅

自己唔教好個女,,仲要交返個波俾學校,,
有邊間學校會想教壞人地d仔女架,,
個老豆咁樣已經好有問題啦,,

大宅

女學生個阿爸仲好意思話自己好耐無理個女,
有咁既阿爸,自然有咁既女。

男爵府

2019勳章

根本個女學生既父母都有問題,點可以將責任推晒俾學校,有咁既父母變壞有乜出奇 個老豆自己都識話冇理個女好耐啦! 唔知係咪新移民家庭呢

男爵府

大嘅都係咁, 點敢望會教得好d細架.

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

上樑不正下樑歪 :-| :-| :-| :-| :-|

子爵府

民房

小蝦媽媽 寫道:
女學生個阿爸仲好意思話自己好耐無理個女,
有咁既阿爸,自然有咁既女。

係囉,亞爸亞媽都唔理,冇家庭溫暖,冇搞大肚都偷笑啦
仲懶間學校,係關心佢,細細個就搵間好學校俾佢啦

侯爵府

愛※是※不※保※留
http://www.hkedcity.net/uploaded_files/eworks/0412/40671_ust.swf

大宅

咩家長...咩子女...

男爵府

首頁

尾頁

跳至
熱門主題