跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地開始買bb車同床未呀?

會買邊個brand同款呢?

我睇中左架combi車同cmax床, 不過唔知好唔好!

大宅

Re: 你地開始買bb車同床未呀?

未買呀 但睇左d ~` bb car -- 都係買combi啊 (之前見到架aprica 巧貴a~~ $46xx ) 而床仔都未決定 乜都未買

大宅

我只買了和尚袍,bb 車,car seat,二合一 食飯椅,(都係 combi), 我覺得combi 都係比較輕和安全.床仔考慮買0/3 bb,奶瓶/蒸奶煲買 nuk.

大宅

頭先見到有條 link 講 bbcar

http://www.bugs-baby.com/

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我買左BB 床 & 大部份BB 用品 except BB 車 & High Chair
BB 床買左 0/3 Baby Corrina

For BB 車 & High Chair, considering Combi as well
But Combi seems comparably small, so still searching

複式洋房

我買左high chair 同 BB車, 係Aprica, 永安做7折時買既.
仲有BB床, 係0/3BABY, 一支CHICCO沐浴露
3包紗布, 6件和尚袍, 2條包帔, 2件長袍
一個盤同埋托BB沖涼條帶.
我一有百貨公司大減價我就去, 因為我知自己係冇可能一次過買哂D野, 因為好難拎哂.
我次次買完番屋企我都對下張清單, 之後又CHECK下幾時有百貨公司大減價. 而家開始買係因為次次出街都太多人啦! 攪到冇咩心機慢慢睇...我諗住最後衝刺係8月個BB展, 如果到時都未買哂就去BB展買.

大宅

我就諗住買chicco BB車同埋床 因為呢兩樣野一齊買會有折
但係我見到好似都有好多人買COMBI COMBI D PRODUCT有咩優點OR ATTRACTIVE POINT呀?等我可以比較一下買邊個brand好...

複式洋房

combi BB車應該會有人送不用買.bb床已在西田買咗0/3 baby, 但要8月初才送貨.

別墅

Yoyolala 寫道:
我就諗住買chicco BB車同埋床 因為呢兩樣野一齊買會有折
但係我見到好似都有好多人買COMBI COMBI D PRODUCT有咩優點OR ATTRACTIVE POINT呀?等我可以比較一下買邊個brand好...

combi 係日本牌子, 我相信多人買既原因最主要係一睇就覺得個外表好靚(日本仔野外表都一定唔差), 而最大特點係輕身, 方便出入, 價錢差異可以好大(由千零蚊到四五千都有), 不過聽聞個車"架"好fragile, 講實淨始終歐洲車取勝(意大利/英國).... 所以如果想買又平又輕既就首選combi, 不過如果budget有得三四千蚊以上既話, 就不如考慮其他貴小小既牌子實淨又輕身既好過囉... (以上純粹係個人意見)

別墅

嘻嘻, 唔記得左答添:
我乜都未買, 不過已經開始留意緊....

複式洋房

我買左bb車喇~~不過bb床就未買!因為怕屋企無位擺,bb又無咁快出世,我想睇多幾款先買!

大宅

未啊,我唸住遲多兩個月先開始買,宜家都是夾下價的階段,車仔我睇了3隻brand(chicco,combi,Capella),而床仔咩牌子都冇所謂,奶樽果d用返原始牌子(pigeon)

http://www.lifeconceptshk.com/

大宅

me2
RyNa 寫道:
我買左bb車喇~~不過bb床就未買!因為怕屋企無位擺,bb又無咁快出世,我想睇多幾款先買!

複式洋房

我想問其實d車仔係唔係只可以用2年,如果再要用,係咪要換車,因為好多車仔只係可以用到兩歲.

另外我買咗bfree,因為佢地話的用料唔會釋放d有害物料出來,而且又唔會入空氣到呀b到.請問有無人用呀

複式洋房

purple_lily 寫道:
me2
[quote]
RyNa 寫道:
[/quote]

哈哈~~我宜家淨係買衫仔o個d都成日俾屋企人話d野阻"訂"呀......佢地話等到個b差唔多出世個月先買都未遲喎...

禁止發言

洋房

原文章由 謝西嘉2007 於 07-6-18 00:51 發表
我都開始留意緊d價錢, 但唔會咁快買住, 起碼去埋bb展先啦...大家如果發現邊到平d好d, 記得分享下呀!!!

請問幾時有BB展呢?

大宅

8月4~6日 會展中心 hall 1

原文章由 蝦米媽咪 於 07-7-4 17:17 發表

請問幾時有BB展呢?

男爵府

原文章由 HoneyFong 於 07-7-4 17:21 發表
8月4~6日 會展中心 hall 1

我去過兩次bb展,唔係大多大件的bb用品買,bb車同床都少,就算有都唔平....

combi如果想平可到護協....不過我都覺得combi好似玩具咁,雖然囡囡用了年幾,到而家都仲用得...
我的大寶貝喜悅晴朗  我的小寶貝光明喜樂
我的編織作品溫暖牌  

別墅

bb 車, 我會用返大女嗰兩部.

當初買咗部chicco, 都好定同穩鎮, 但係好重, 出街時好唔方便.
所以到阿女一歲大時, 再買咗部combi, 輕好多, 只係無得訓低.

首頁

尾頁

跳至