自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

大家要留意~ 信用咭收費

今日收到manhattan statement見到有一欄收費" credit shield service fee" ~~$48 ,咁我又再check返之前d statement~原來個個月都有收~不過之前0個d可能好少(幾毫-幾蚊)~所以無留意~
咁我就打去card center問下啦~ 小姐話呢個係一個保險計劃(即果d打電話黎叫你買)的收費~ 之前銀行係以你每月的月結單的%計算~所以收費可能好少(碌得少就少d~), 但由今個月開始銀行會以每月$48的最底消費收取~check返原來我由97年已經開始買~不過之前少就算啦~但要$48/月~就當然立即取消啦~

別墅

Re: 大家要留意~ 信用咭收費

吓...唔係要問過你,要你同意先可以收架咩?
cherry=.=   :-(

男爵府

醒目開學勳章

因為都成十年前~可能0個時細個唔識拒絕人~又有野做~又唔係收得多~又多個保障~咪是但law~~

大宅

醒目開學勳章

on0li, 我想問吓係咪買咗10年至會收$48, 定係由呢個月開始呢? 我啱啱收到張statement都淨係收0.XX喎, 如果真係下次開始收咁貴就真係要cut咗佢, 事關我都好少用呢張卡.

on0li 寫道:
今日收到manhattan statement見到有一欄收費" credit shield service fee" ~~$48 ,咁我又再check返之前d statement~原來個個月都有收~不過之前0個d可能好少(幾毫-幾蚊)~所以無留意~
咁我就打去card center問下啦~ 小姐話呢個係一個保險計劃(即果d打電話黎叫你買)的收費~ 之前銀行係以你每月的月結單的%計算~所以收費可能好少(碌得少就少d~), 但由今個月開始銀行會以每月$48的最底消費收取~check返原來我由97年已經開始買~不過之前少就算啦~但要$48/月~就當然立即取消啦~

BABY FACE          HONEY BABY

男爵府

醒目開學勳章

應該係由今個月開始~你最好打電話去問問~如果唔係~下期statement見到時就已經要俾架喇~~

伯爵府

好媽媽勳章

CUT左佢啦
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

男爵府

CUT 左張卡佢喇...呃錢

大宅

manhattan credit card 我 n 年前領教過, cut

男爵府

2019勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

講開又講,昨日(12/6)收到渣打白金咭Statement,平時下個月頭先找數,但係今次21/6就到期。我打去問,佢話係呀,今期開始截數日起15天要找數 我話有無搞錯呀,張單6號截數,12號先收到,21號就要找數。簡直理哂大普...我不如用EPS無咁嬲

大宅

醒目開學勳章

啱啱打咗去, 個staff話應該係由5月開始, 咁我問佢我唔見張月結單有收, 佢又話未charge, 咁我即時話cut咗佢, 真係好彩妳報料至唔使比佢哋搶錢咋, 唔該晒!!!

on0li 寫道:
應該係由今個月開始~你最好打電話去問問~如果唔係~下期statement見到時就已經要俾架喇~~
BABY FACE          HONEY BABY

男爵府

男爵府

醒目開學勳章

[quote]
fslwkl 寫道:
啱啱打咗去, 個staff話應該係由5月開始, 咁我問佢我唔見張月結單有收, 佢又話未charge, 咁我即時話cut咗佢, 真係好彩妳報料至唔使比佢哋搶錢咋, 唔該晒!!!

唔洗客氣

大宅

呢 d 信用卡保險,超級呃錢!!

要客人比錢交保費,即使個客有乜事保障間銀行一定有錢收!!

:tongue: :tongue:

首頁

尾頁

跳至