產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有喜2個月, 頭髮可否做顏色 ? 謝 !

有喜2個月, 頭髮可否做顏色 ? 謝 !

大宅

Re: 有喜2個月, 頭髮可否做顏色 ? 謝 !

唔好喇~~ 太多chemical喇

子爵府

2019勳章

我記得好似睇過電視節目「最緊要健康」講過
孕婦染/電髮唔係幾好

其實頭髮本身無生命的,染髮的化學物唔會經頭髮入你身體影響bb;但最驚係d 化學品掂到你頭皮,經你頭部皮膚吸收左入身體。所以都係不染髮為妙...

複式洋房

NO NO NO~!!! 不要.. 染髮 D chemical 會由頭皮流入bb度... 可以嘅話... 甲油到唔好搽.. 原因同上..

[link=http://lilypie.com][img noborder]http://lbdf.lilypie.com/dTm6p8.png[/img][/link]

男爵府

佢o地都講得岩呀!!唔好染喇

大宅

我本身有好多白頭髮, 如唔掂頭皮...o ng ok?

大宅

我唸盡可能都唔好染啦!! 但我有咗2個月嗰時又係乜都唔知走去染咗, 個b下個月先出世, 所以未知有無乜影響, 但幸好咁耐以嚟d檢查個bb都好健康!!
Welcome to my blog蝦仔媽媽

珍珠宮

我兩個月時有染呀, 我又唔想講比髮型師聽住 (都幾熟), 唯有叫佢唔好掂到頭肉, 諗起都幾無聊, 好彩囡囡冇事, 仲就快 4 歲了. :-P

子爵府

當你唔知去染話jack,如果你知你自己有左,緊係唔好la

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

尋晚聽講座,皮膚專科醫生話大肚染髮冇大問題,只要:

1. 化學品不貼頭皮
2. 頭皮本身冇傷口 or 疹之類

但提一提, 染髮時間會耐, 可能令大肚婆坐得耐唔舒服。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

首頁

尾頁

跳至