自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

點解d人成日撥錯電話

有條盲丙, 成日撥錯電話, 久不久就打我手提搵乜Q"亞光", 已經一年有多, 以前我都答佢打錯就算
今日又打黎, 我媽叉佢, "唔該你睇清楚先打, 成日打錯我電話"
而家我有佢手提來電顯示, 仲有下次, 我要報仇

水晶宮

畀面勳章

Re: 點解d人成日撥錯電話

有d人好低能架!!
打第一次你話佢打錯,佢夠膽死狂噤redial再打!
點解我會估d人噤redial,因為試過有個傻佬,打黎搵人我話佢打錯,問佢打幾號,佢講既電話根本就完全唔係我果個。呢頭我收線,果頭又即刻響!! 佢聽倒又係我把聲就即刻收線。 之後又再打黎!! 我一拎起電話即刻鬧鬼佢,佢先冇再打黎!
邊有人咁蠢,打錯電話仲走去噤redial架?

珍珠宮

畀面勳章

D老人家都會成日撥錯電話, 有次一個亞婆, 一日連打錯幾次, 我睇到來電顯示都唔想再接, 佢不斷咁打黎, 結果我話佢知打錯, 佢仲死口話無錯係呢個號碼, 我尋日係打呢個號碼, 我話呢個電話號碼我已經用左幾年啦, 你睇清楚先打啦, 見佢係亞婆我先無鬧佢咋

又有一次, 一個男人打錯, 我都好好語氣話: 打錯, 點知佢講粗口...........咩人黎架, 痴左線

男爵府

打錯成年都仲打~
條友仔傻架~

男爵府

好媽媽勳章

大宅

半年前開始試過有兩個人每月一次打錯來我手電......

其中一個男人, 我上個月忍唔住問佢打幾多號, 原來佢打比。個個人的電話號碼同我手電有7個字係完全相同, 只係第1個字唔同, 我係9字頭, 佢係6字頭

另一個阿婆重攪笑, 試過打黎在留言信箱落order, "喂, X記呀, 我地要一打乜, 二箱乜, 四罐乜, 下畫送黎啦
之後我都間中接到佢來電, 我只係答佢打錯就算, 我下次會問佢打幾多號........

別墅

我試過接到同一個男人打來搵Judy,每隔二三天就打來仲要半夜2、3點,我已同佢講佢打錯,由於太眼訓所以無問佢打幾多號,但佢唔心息,我終於頂佢唔順轉咗個電話號碼。

珍珠宮

畀面勳章

因為我電話係: 9??xx?yy
可能大力其中一個數字禁左2下, 成日都打左黎我度

我朋友個電話同pizza xxx 好似, 成日有人打佢電話叫外賣
佢開頭都話比人知打錯, 後尾直頭當接 order 咁同人地講, 聽完收線, 由佢無得食

kali1314 寫道:
打錯成年都仲打~
條友仔傻架~

洋房

我手提都係呀~真係笑鬼死我..前日有個男人,第一句把聲好"林"咁話:嗯~你係度做d咩乜野呀嗯~~ 跟住我突覺把聲好肉酸道好惡咁問佢:你搵邊個呀!!!? 跟住佢又好"林"咁應我:嗯?~~ 我就連續爆佢兩次同一句說話:你搵邊個呀??!!你搵邊個呀!!!!! 跟住嚇到佢死死下就cut左線..跟住我老公問我咩事,我就話佢知..跟住兩公婆就笑到碌地~~~
成日都有男人打錯來搵女友..真係頂唔梗..

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

soniyaB~* 寫道:
我手提都係呀~真係笑鬼死我..前日有個男人,第一句把聲好"林"咁話:嗯~你係度做d咩乜野呀嗯~~ 跟住我突覺把聲好肉酸道好惡咁問佢:你搵邊個呀!!!? 跟住佢又好"林"咁應我:嗯?~~ 我就連續爆佢兩次同一句說話:你搵邊個呀??!!你搵邊個呀!!!!! 跟住嚇到佢死死下就cut左線..跟住我老公問我咩事,我就話佢知..跟住兩公婆就笑到碌地~~~
成日都有男人打錯來搵女友..真係頂唔梗..

笑死我
雖然我在線,但可能行開左

禁止訪問

大宅

我有一次重騎呢�半夜3更打我手提﹐一接就講"我呀﹐你做緊乜野"﹐我問佢搵邊位﹐佢就猛係度話"我呀﹐傻猪﹐我你都唔認得呀"﹐我再問佢搵邊位﹐佢依然仲"我呀﹐唔好玩啦"-頂 我火都來埋佢先至收線。

又有一次有個c9打來﹐一開口就"你今晚返唔返來吃飯"﹐我話你打錯﹐收咗線﹐又再打來﹐我話你打錯﹐佢同我講"咪玩啦" ?-( ﹐嬲起上來問佢打幾號﹐佢講個號碼出來同我個差一個字﹐我咪話"咪就係打錯囉"﹐佢先無再打來。

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我都試過幾年前有個男人打黎搵興仔, 咁我都初時都無唯意, 咁打錯後收線就無再打黎, 之後都好幾次打錯, 都係打一次錯左就收線. 終於有一次又係咁打錯黎話打錯就收左佢線, 咁佢跟住又再打黎, 咁我話你打幾個號電話佢講出黎又啱架喎, 咁我就話佢知電話 no. 係啱但係無呢個人, 個人就話無理由, 咁我就話我用左呢個 no. 好耐架啦... 你問清楚你朋友係幾多號啦.... 自始之後就無再打黎啦......

大宅

係多左好多人打錯喎~
屋企電話又係, 手提又係...係咪線路問題呢???

珍珠宮

我個手機仲犀利呀, 十幾年前搵 Marine, 十幾年後仲搵佢呀, 呢十幾年嚟, 斷斷續續都揾緊佢呀, 我好聲好氣又試過, 鬧又鬧過, 我一路以為係舊時個機主, 到兩年前, 原來發現我手機第二同第三個數字佢哋掉轉嚟打, 吹脹. :tongue:

首頁

尾頁

跳至