跳至

首頁

尾頁

大宅

生第二個?

9月份的媽媽, 妳們打算幾時生第二個呢? 唉, 我老公好想快d生第二個, 佢話兩個孩子相距近d他們感情會好d. 但係我真係十分之唔想噤快生, 第一個小b現在仲這麼細, 需要好多的照顧, 而懷孕又實在令我很辛苦, 我想番起都怕怕, 都未恢復原氣又要再陀過, 我真係想c 呀! :-( 仲有, 我同老公結婚後2個月就意外有了小b, 都無享受過二人世界, 而家佢仲話想整多件! 我真係無心理準備呀. 我同他表達過我的想法, 但是他很堅決啊! 佢話佢決定的野是最啱的. 佢唔肯用安全套(因為他想生), 你話如果我自己偷偷地食避孕藥係唔係好衰仔呀? 點算? :-(

禁止訪問

Re: 生第二個?

民房

可以帶環 !!!!!!!!!

男爵府

盈盈262 :
我想問下點樣去家計會打針架,幾錢呀?thx

伯爵府

$1.............
不過記得黎m先去打~
YING_WAI 寫道:
盈盈262 :

伯爵府

不過我生完之後就去家計打...3個月避孕針~
我就黎足3個月m...
之後我依家都係食丸~

別墅

我已經有o左第二個bb, 預產期係今年12月中, 因為年紀開始大, 想早o的生多個就收工, 而且仲可以專心減肥, 我同我老公都好鍾意小朋友, 而且兩個小朋友年紀相近會好o的, 況且一次過辛苦好過隔幾年再o黎過。唔知仲有無9月媽咪都係已經有o左bb呢

大宅

請問打針/ 食避孕藥 會有甚麼副作用?

禁止訪問

大宅

如果食藥,要停半年才能有第2個b呀!
我都憺心如果大b未入學就生小b,好煩呀!雖然我是全職媽媽,但點應付到

大宅

我都憺心如果大b未入學就生小b,好煩呀!雖然我是全職媽媽,但點應付到

Agree! 但是這樣大小b就要相距3年了

男爵府

thx你既回應!!!

盈盈262 寫道:
[size=medium]YING_WAI

家計會即係油麻地母嬰健康院,你來m第1至第5日,唔洗預約,你兩點去到,千萬不要遲到,有額咖,1蚊,打針要見姑娘先,佢會解你聽有邊種方法避孕,食藥/帶環...,好&壞處,then見醫生比唔比你打針,ok左就比姑娘打針,你等唔等得,我見意你等兩三個月啦,醫生同我講,我下次返來打,(兩三個月後)開始有一個月一針呀,好d咖,來m好準咖,我打依隻係3個月一針,醫生話會來m來到好亂,來完又來都未定
你可以第1&第2次m去私家打,第3次m先去家計會,私家都係90蚊
YING_WAI 寫道:
盈盈262 :

[/quote]

別墅

mabelkee ,
恭喜晒 ~~!! 好開心聽到0609的mami有左第2個baby啊~~!!!
mabelkee 寫道:
我已經有o左第二個bb, 預產期係今年12月中, 因為年紀開始大, 想早o的生多個就收工, 而且仲可以專心減肥, 我同我老公都好鍾意小朋友, 而且兩個小朋友年紀相近會好o的, 況且一次過辛苦好過隔幾年再o黎過。唔知仲有無9月媽咪都係已經有o左bb呢

複式洋房

恭喜晒! 我都想快D生第二個, 年紀相差近可以一齊玩.

manman721 寫道:
mabelkee ,
恭喜晒 ~~!! 好開心聽到0609的mami有左第2個baby啊~~!!!
[quote]
[/quote]

複式洋房

You're SUPER!!!
I still focus on my baby's feeding problem. I can't handle too many issues at once.

大宅

你地咁快就打算生第2個,到時你地請工人?有無人試過請家務助理?有咩要留意?

禁止訪問

洋房

我已經有o左第二個bb, 預產期係今年12月中, 因為年紀開始大, 想早o的生多個就收工, 而且仲可以專心減肥,又可以快D去[女]行而且兩個小朋友年紀相近會好o的, 況且一次過辛苦好過隔幾年再o黎過。唔知仲有無9月媽咪都係已經有o左bb呢 :-P :-( :-( :cry:
入来参观,CHERRY & NERO'PHOTOS
http://www.flickr.com/photos/24745234@N03/sets/72157604342655444/

洋房

我已經有o左第二個bb, 預產期係下年3月頭, 因為年紀開始大, 想早o的生多個就收工, 而且仲可以專心減肥,又可以快D去[女]行,而且兩個小朋友年紀相近會好o的, 況且一次過辛苦好過隔幾年再o黎過。唔知仲有無9月媽咪都係已經有o左bb呢 :-P :-( :-( :cry:
入来参观,CHERRY & NERO'PHOTOS
http://www.flickr.com/photos/24745234@N03/sets/72157604342655444/

大宅

hello

我路過 ga, 係 06 8月媽咪.
我第二個 b 預產期係 10 月尾 ar :-P
我地無避孕 ga, 由個天話事.

我係全職媽咪,
大住肚要 take care 一個 10 個月大既 baby 真係幾慘.
而家阿仔正值精力旺盛 + 非常痴身時期,
每日訓醒都係一個挑戰.

唔知係唔係每日都要抱住阿仔 (佢 22 磅)
呢胎駝得好低, 低到好似就生得咁..
唉, 想呻下真係幾辛苦...

首頁

尾頁

跳至