自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔親眼見過都唔知原來真係有咁野蠻的人

噚日排隊搭巴士, 我係排最後的一個, 前面都不過六個人左右, 而且呢個巴士站係總站開出後的第一個站.
排隊其間有一個攞住餸的五十多歲的女人行來巴士站排隊, 理應佢排我後面, 但佢排我旁邊, 我已覺奇怪, 心諗佢可能心急就算, 後來我前面的男人行入行人路少少, 個中年女人就行企係佢旁邊, 我想同佢講你打佔, 但見前面又唔係好多人, 個男人又冇出聲, 所以我收返.
巴士一到, 個女人即刻行上前面打佔上車, 咁前面有個女人禮貎地同佢講你打佔喎, 點知我中年女人即刻鬧人, 話佢自己排第一, 又話人痴線, 上到車仲鬧埋粗口, 當正自己比人屈, 咁既人都有, 那位女仕都不甘示弱, 兩人係巴士上粗口來粗口往. 點解真係有D咁野蠻的人

別墅

Re: 唔親眼見過都唔知原來真係有咁野蠻的人

http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

其實真係大把lee d人架!

別墅

不知所謂!

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

如果佢咁都話自己排第一....佢就唔係野蠻....而係....short short地.... ?-( ?-( ?-(

男爵府

lilyyim 寫道:

係呀係呀大把.我都試過依個情形,雖然唔係好多人撘車但係一諗到佢打拈我就唔訓氣話佢,佢唔理我重想迫入黎我咪批佢手爭.之後同佢嘈.點知個司機話唔好嘈啦有大把位..我好激氣佢係司機應該叫人唔好打拈唔係由得果d人.

侯爵府

我都試過呀... 比人由上車鬧到落車呀!!

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實自從香港回歸之後,呢十年間,
真係好似愈黎愈多野蠻人!

有次我又係等巴士,我埋去巴士站

大宅

畀面勳章 陪月勳章

大把呢D人呀!! 可能新移民多咗啩 ?-( ?-(

男爵府

好媽媽勳章

lilyyim 寫道:

Agree

禁止訪問

別墅

同意...[quote]
babyhowie 寫道:
其實自從香港回歸之後,呢十年間,
真係好似愈黎愈多野蠻人!

有次我又係等巴士,我埋去巴士站
cherry=.=   :-(

男爵府

其實如果我唔係呑左想話佢打佔, 比佢問候那個人一定係我, 但唔出聲條氣又唔順, 出左聲比人由上車問候到落車都好難頂

子爵府

咁既人都有... 係咪大6女人黎架?!

男爵府

咁ge人都有ge~

男爵府

應該就唔係啦, 因為佢鬧人去攞綜緩, 比佢鬧那個就應該係大陸人.

mirandalaw 寫道:
咁既人都有... 係咪大6女人黎架?!

伯爵府

大宅

試過係大x樂見到個女人唔知要排隊,因為一條隊排兩部收銀機,當時有四五個人在排隊,我想佢太心急冇留意,打左佔,個收銀提她要排隊,佢即刻嬲爆爆走咗

排下隊真係咁難??

男爵府

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

LapLapMom 寫道:
試過係大x樂見到個女人唔知要排隊,因為一條隊排兩部收銀機,當時有四五個人在排隊,我想佢太心急冇留意,打左佔,個收銀提她要排隊,佢即刻嬲爆爆走咗

排下隊真係咁難??

佢呢d叫...老羞成怒!!

首頁

尾頁

跳至