自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 唔親眼見過都唔知原來真係有咁野蠻的人

侯爵府

男爵府

WENDY 寫道:
噚日排隊搭巴士, 我係排最後的一個, 前面都不過六個人左右, 而且呢個巴士站係總站開出後的第一個站.
排隊其間有一個攞住餸的五十多歲的女人行來巴士站排隊, 理應佢排我後面, 但佢排我旁邊, 我已覺奇怪, 心諗佢可能心急就算, 後來我前面的男人行入行人路少少, 個中年女人就行企係佢旁邊, 我想同佢講你打佔, 但見前面又唔係好多人, 個男人又冇出聲, 所以我收返.
巴士一到, 個女人即刻行上前面打佔上車, 咁前面有個女人禮貎地同佢講你打佔喎, 點知我中年女人即刻鬧人, 話佢自己排第一, 又話人痴線, 上到車仲鬧埋粗口, 當正自己比人屈, 咁既人都有, 那位女仕都不甘示弱, 兩人係巴士上粗口來粗口往. 點解真係有D咁野蠻的人

呢D咪叫做無家教囉!仲要講埋粗口鬧人,唔止野蠻簡值粗人一個

大宅

唔怕醜,,明知自己錯仲理直氣壯,,
真係咩人都有,,

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我尋日帶bb去西九龍健康院, 因放午飯時間, 所以坐左係lift口等健康院開門(有"鄧"座同有冷氣嘆). 跟住有對母子走上黎開餐(食飯盒飲例湯), 比健康院嬸嬸行過見到就話因為呢到好多老鼠, 叫佢地唔好再o係度食飯, 嬸嬸話佢地已經一個星期都係咁. 點知個媽咪不斷用粗口問候個嬸嬸, 話關佢X事, 佢又無整dirty的地方, 仲話你地d姑娘都係叫外賣上黎食, 有咩分別.....而佢個仔(著住小學校服的)就若無其事繼續食飯, 嬸嬸即時無聲出, 好唔憤氣番番入去, 之後o個兩母子食完飯就走左.

其實嬸嬸唔駛同佢勞氣, 個媽咪係個仔面前都唔能夠以身作則, 有樣學樣一家人嘛, 第時個仔都唔知會點對佢呢
,

洋房

Quite a lot of these sort of people in HK...last time I went to Sai Ying Pun Mother & Child care centre with my daughter, there was only a lift for using and a long queue of people waiting. Once the lift arrived, a man & a woman(they were not a couple) just like the woman you met, didn't care whether it was a queue or not, just ran into the lift. I had a pram with my daughter in and there was an old man in his armchair, the nasty man & woman just pushed us, woke up my daughter. ANyway, the lift was full and the man was blocking the lift door and we couldn't close it. Eventually, they tried their best to shout at us (swearing as well) and we all just gave up, let them come in although there was no room in the lift.

Shame on them, no class people! :tongue:

伯爵府

貝貝 寫道:
[quote]
LapLapMom 寫道:
試過係大x樂見到個女人唔知要排隊,因為一條隊排兩部收銀機,當時有四五個人在排隊,我想佢太心急冇留意,打左佔,個收銀提她要排隊,佢即刻嬲爆爆走咗

排下隊真係咁難??

佢呢d叫...老羞成怒!!
[/quote]

無錯啦,排下隊駛死咩,佢係因為比人話,覺得好瘀,跟手咪嬲爆爆走咗囉!!(點解成日都見到咁的人架,唉......)

大宅

我前2日排隊比錢時, 條龍都幾長,有個中年婦人望下條龍,然後在我前2個位涉下涉下,結果涉左入隊,我前面個2個都不出聲, 但我忍不住話她"打尖",那女人居然話"我一直排係度,正話行開放低d野詐,邊有打尖"

男爵府

LMCK 寫道:
我尋日帶bb去西九龍健康院, 因放午飯時間, 所以坐左係lift口等健康院開門(有"鄧"座同有冷氣嘆). 跟住有對母子走上黎開餐(食飯盒飲例湯), 比健康院嬸嬸行過見到就話因為呢到好多老鼠, 叫佢地唔好再o係度食飯, 嬸嬸話佢地已經一個星期都係咁. 點知個媽咪不斷用粗口問候個嬸嬸, 話關佢X事, 佢又無整dirty的地方, 仲話你地d姑娘都係叫外賣上黎食, 有咩分別.....而佢個仔(著住小學校服的)就若無其事繼續食飯, 嬸嬸即時無聲出, 好唔憤氣番番入去, 之後o個兩母子食完飯就走左.

其實嬸嬸唔駛同佢勞氣, 個媽咪係個仔面前都唔能夠以身作則, 有樣學樣一家人嘛, 第時個仔都唔知會點對佢呢

我最憎人講粗口 由其係細路仔面前講,將來個仔用粗口鬧返佢 就真係現眼報

子爵府

牛年勳章

佢未食藥啫.
唔好嬲,做個開心快樂人!!

大宅

我前幾天遇到仲經典, 早上係油塘轉車, 剛剛quarry bay線一開門, 因條龍都幾長, 排係最尾個人(20歲頭的男仔, 個樣以為自己好型, 帶住金色帽)一支箭由尾仲上前入mtr...大家怒咩佢, 佢一d反應都冇, 最衰我自己唔係係最頭, 如果我係最頭, 我一定會同佢loud過...邊有咁衰的年輕人..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

我有一次搭小巴,等左好耐都未有車,有個亞嬋排我後面,成日借d倚想企在我前面,想不知不覺間打我尖,於是我便啤住佢,後來車一到,佢真係行上我前面打我尖,我咪好大聲話佢打尖,跟住好多人即刻啤佢,於是佢用一些唔正既廣東話係度閙我唔敬老喎,好彩個司機幫我話番佢.點解d大陸亞嬋咁鍾意打尖既? :-x

首頁

尾頁

跳至