跳至

首頁

尾頁

複式洋房

下面濕濕地

我預產期係6月19日, 6月10日開始, 覺得下面成日都濕濕地上, 我6月11日去左廣華覆診, 但醫生check 過都話未生得.

各位以上有冇經驗可以分享一下呢? d 人話穿羊水好似唔係甘的!?

thanks.

複式洋房

Re: 下面濕濕地

點樣濕法? 有幾濕? 我朋友穿水並唔係倒水"口甘"多, 而係少少"口甘"流, 但係停唔到.

佢聽到有細細"pop"一聲, 跟住就feel到下面有水不受控流出. 隔大既3個鐘就開始陣痛啦.

分泌 - 較濃, 量唔會過底
尿液 - 有色有味, 會停
洋水 - 冇色冇味, 唔會停

如果你濕到過底, 而d水係冇色冇味. 最好帶埋條片去醫院check check.  

大宅

如果穿羊水既話,您咳一下佢就會滲出黎架~
有d人就一穿羊水就會巴巴聲流出黎~~

我自己上一胎就係見紅,跟住係醫院比醫生整穿我d羊水既~係暖暖地咁...

大宅

nikitaki 寫道:
如果穿羊水既話,您咳一下佢就會滲出黎架~
有d人就一穿羊水就會巴巴聲流出黎~~

我自己上一胎就係見紅,跟住係醫院比醫生整穿我d羊水既~係暖暖地咁...

我試過打"乞痴"跟住feel到有d野流出黎,,
但係都係上2個月既事啦,,
又唔係成日都係,,所以我都冇理...

複式洋房

我都係久唔久有d水咁,我已經入院check左唔係穿水,因為入去check會放心d,醫生都話有時d人,係好少好少咁漏出黎既,你問下醫生or入去check下會好d囉

大宅

我有時坐得耐,可能patpat出汗都會條褲濕濕地 我有時都驚驚地~~~哈哈

複式洋房

今日睇左醫生啦, 醫生話有d 人係會滲羊水出來的, 不過通常都跟著會陣痛.

結果c+醫生即時拿左d 分泌化驗, 睇下有冇d 胎水的分泌, 結果係冇, 同埋check 左子宮頸都未開, 所以都係未生得.

ANYWAY, THANKS FOR EVERONE!

男爵府

畀面勳章

我預產期6/17
6/11果日有d冇色冇味既水滲出黎
一路keep住都滲下滲下
不過醫生話唔係= =''

大宅

我係3月的媽媽,同你們分享下我的經驗...

水囊有分前和後架,通常穿羊水會穿前水囊,會好以撒尿咁,全條under都濕架.

如果穿後水囊,就要小心,你會感到好似經期咁,在蔭道流出少量清水,而且同日內感到不斷滲D滲D.但吾會肚痛和見紅架.如果是這樣就要盡快入院,因為要二十四小時內讓BB出生,否則BB很容易受細菌感染.

我就係穿了後水囊入院架,穿了水二十四小時,醫生才幫我趨生,BB出生之後要住兒科病房四十八小時觀察,幸好BB無受感染.

若你將來有任何懷疑,不要怕姑娘如何看你,入院check check 穩陣D.

carchung 寫道:
我預產期係6月19日, 6月10日開始, 覺得下面成日都濕濕地上, 我6月11日去左廣華覆診, 但醫生check 過都話未生得.

各位以上有冇經驗可以分享一下呢? d 人話穿羊水好似唔係甘的!?

thanks.

首頁

尾頁

跳至